La Guàrdia Civil comissa més 220 kg de pop en una furgoneta sense passar per llotja a les Cases

Els cefalòpodes anaven guardats en bidons blaus de plàstic

Els pops estaven dipositats en bidons blaus.
Els pops estaven dipositats en bidons blaus. | Cedida
Redacció
18 de setembre del 2018
Actualitzat a la 13:25h
El Servei de Protecció de la Naturalesa de la Guàrdia Civil de Tarragona (SEPRONA), ha intervingut 225'30 quilos de pop quan era transportat en una furgoneta al port pesquer de les Cases d'Alcanar, sense haver passat per la llotja pesquera.

Agents del Seprona van observar el passat dia 13, mentre realitzaven activitats d'inspecció, l'arribada al port pesquer de les Cases d'Alcanar d'una embarcació pesquera. Un cop amarrada i durant l'operació de desestiba els agents van apreciar que una part de les captures s'introduïen en la cambra frigorífica de la llotja i posteriorment cinc bidons de plàstic blau es derivaven fins al maleter d'un vehicle de càrrega estacionat al recinte portuari.

Després d'interceptar el vehicle a la sortida de les instal·lacions portuàries i procedir a la inspecció del mateix, es va comprovar que duia 5 bidons de plàstic de color blau que contenien 179'65 quilos de pop, sense disposar la persona identificada del document de transport que empara el trasllat de captures des del punt de desestiba fins al lloc de venda.

Per este motiu es va procedir a la inspecció de l'embarcació que havia desembarcat les captures. Durant el procediment, es van observar diverses infraccions relacionades amb l'armador i embarcació, pel que va ser denunciat davant el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya, per infringir diversos conceptes de la normativa relacionada amb la primera venda de productes pesquers.