Unes 500 persones omplen un any més els carrers de Tortosa en l'11a Marxa de Torxes

Durant la baixada, els crits d'independència i de llibertat presos polítics van ser els més repetits

Els carrers dels nucli antic es van il·luminar amb el foc de les torxes.
Els carrers dels nucli antic es van il·luminar amb el foc de les torxes. | Cedida
Redacció
11 de setembre del 2018
Actualitzat a les 11:07h
Els carrers dels nucli antic de Tortosa es van tornar a omplir este dilluns a la nit amb centenars de persones d'arreu del territori convocades per la Comissió 11 de setembre de les Terres de l'Ebre.

A les 20:30h ja s'havien esgotat les 300 torxes que hi havia disponibles i els participants a la Marxa van començar a caminar darrere una gran estelada portada per xiquets i xiquetes a qui seguia la pancarta amb el lema de la marxa d'enguany: Vam votar, vam guanyar. Fem la República Catalana.

Durant la baixada, els crits d'independència i de llibertat presos polítics van ser els més repetits.

Un cop a la plaça del Mercat, la colla castellera de Tortosa va realitzar un pilar de 3 on l'enxaneta va mostrar un mocador groc. Al seu torn, Manel Alves, membre del secretariat nacional de l'ANC va llegir una carta de Jordi Sánchez des de la presó. Acte seguit,es va poder escoltar un àudio de Txell Bonet, companya del president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, felicitant i donant gràcies a les persones participants de la marxa i desitjant que l'any que ve, ella i el mateix Jordi, puguen estar caminant pels carrers de Tortosa.

Finalment, un membre de Iaies i Iaios de Tortosa va llegir el manifest unitari en el que es va exigir la llibertat dels presos polítics i el retorn de les persones exiliades, la implementació de la República i que esta siga una República amb justícia social. Finalment, els grallers de Jesús van interpretar els Segadors.