La pancarta gegant per la «República Catalana», present a la mobilització de la Diagonal

Els activistes que han protegit la pancarta han rebut diversos atacs durant el cap de setmana

Pancarta per la
Pancarta per la | Cedida
S.C.
10 de setembre del 2018
Actualitzat a la 13:38h
La pancarta que des de divendres passat ha donat la benvinguda a la “República Catalana” des del pont de l’N-340 situat al costat de la cimentera d’Alcanar estarà present este dimarts en la gran mobilització que enguany recorrerà l’avinguda Diagonal de Barcelona, sota el lema “Fem la República Catalana”.

La pancarta es desplegarà als trems ebrencs, l’1 i 2, i “la intenció és que puga recórrer els 37 trams de la Diagonal sostinguda per la gent”, exposa Vero Santapau, impulsora de la iniciativa.

Des del divendres, quan van penjar la pancarta i fins este dilluns al matí quan l’han retirat, els activistes que han dut a terme la iniciativa i han fet guàrdies al pont de la nacional han viscuts diversos atacs i incidents. Entre ells, el viscut diumenge, quan dos membres amb un domàs identificatiu de la formació ultradretana “Alianza Nacional” es van apropar fins al pont. “Van arribar amb crits de ‘Arriba España’. Es pensaven que entraríem en la seua provocació, però en comptes d’això els vam rebre cantant la Trinca. Pensàvem que en vindrien més, per això molta gent va vindre a fer-nos suport, però al final tot va quedar en res. Tal com van arribar, se’n van anar”, exposa Santapau.


Els activistes independentistes han sigut increpats i “fins i tot vam rebre amenaces de mort d’un conductor que s’hi va apropar”, explica Santapau. Afortunadament cap incident va arribar a més. “Malgrat estos episodis en fem una valoració molt positiva de l’experiència. Enguany molta gent s’ha bolcat per ajudar-nos en les guàrdies i vam crear un grup d’acció per fer suport, que ha respost molt bé”. Santapau ha impulsat des del 2016 diverses accions reivindicatives prèvies a la Diada al mateix pont de l’N-340.