Una nova plataforma reclama un accés digne a Internet a la Ribera d'Ebre

Els impulsors tenen pensat recollir 1.000 signatures durant el primer mes

El manifest es troba en la pàgina https://enstoquenlafibra.cat. Imatge d'arxiu.
El manifest es troba en la pàgina https://enstoquenlafibra.cat. Imatge d'arxiu. | Adrià Costa
Redacció
06 de setembre del 2018
Actualitzat a la 13:01h
Desenes de persones, entitats, empreses i ajuntaments de la Ribera d'Ebre han impulsat la #Enstoquenlafibra, una nova plataforma que té com a objectiu denunciar “la manca de connectivitat” a Internet en esta comarca i “l’abandonament per part de la Generalitat”, així com impulsar el desplegament d'una xarxa de fibra òptica mancomunada entre ajuntaments, empreses i la ciutadania que aporti oportunitats al territori mitjançant l’accés digne a Internet, segons expressen en una nota de premsa.
 
Els membres d’esta plataforma han redactat un manifest on hi exposen les greus mancances en l'accés a la Internet i les problemàtiques per connectar-se a la fibra òptica de la Generalitat i proposen un pla d’acció entre tots els ajuntaments dels municipis de la Ribera d’Ebre i adjacents, com Bovera.
 
El manifest es troba en la pàgina https://enstoquenlafibra.cat i consta de quatre punts. Entre els quals es reclama la creació abans de les eleccions del 2019 d’una “Taula per al desenvolupament de les telecomunicacions de la Ribera d’Ebre”; l’estudi i desplegament d’una Xarxa de fibra òptica pública i mancomunada seguint el model de la xarxa comarcal XAFOGAR, sorgida del Consell d’Alcaldes de la Garrotxa. Per últim, també demanen, paral·lelament a tot l’anterior, que s’establisca un grup de treball conjunt entre la Taula i la Generalitat per assegurar un accès viable i efectiu en qualsevol població de la Ribera d’Ebre.
 
Segons el impulsors del manifest “la manca d’un accés digne a Internet perpetua l’èxode rural, el despoblament de l’Ebre del talent juvenil més preuat i el desequilibri territorial”.
 
La iniciativa ja compta amb el suport de l’Ajuntament de La Torre de l’Espanyol, de l’Ajuntament de Bovera i, al mateix temps, altres Ajuntaments ja han mostrat el seu interès. Així com també algunes empreses del territori i d’entitats com la Plataforma trens dignes, la Fundació Guifi.net, i els col·lectius Softcatalà i Xnet, entre d’altres.
 
Els impulsors tenen pensat recollir 1.000 signatures durant el primer mes i continuaran la lluita per diferents fronts fins fer realitat l’objectiu