Es disparen les sol·licituds d’ajuts a l’habitatge tramitades a l’Oficina del consell comarcal del Montsià

S’han doblat les peticions per obres d’arranjaments i han augmentat un 20% els ajuts al lloguer respecte 2017

Les peticions per obres d'arranjament s'han doblat.
Les peticions per obres d'arranjament s'han doblat. | Cedida
Redacció
30 d'agost del 2018
Actualitzat a les 14:00h
Les sol·licituds d’ajuts a l’habitatge tramitades l’Oficina d’Habitatge del consell comarcal del Montsià s’han disparat en els últims mesos, coincidint amb la campanya duta a terme per informar a la ciutadania de les diferents subvencions que l’Agència Catalana de l’Habitatge obre cada any. Un cop acabats els terminis de les 3 tipologies d’ajuts, s’ha atès més  d’un  miler de famílies per assessorar-les de quines eren les condicions i requeriments per a cadascuna, així com la correcta tramitació de la sol·licitud.

En el cas dels ajuts al  lloguer, s’ha passat de 685 a 833 sol·licituds tramitades, la qual cosa permetrà que unes 200 persones més tinguen la possibilitat de beneficiar-se d’estes ajudes per al pagament del lloguer.

Pel que respecta a les subvencions per a obres a l’interior d’habitatges de persones grans, s’han doblat les demandes. La majoria són  per a adaptar  la  cambra higiènica a  les  necessitats de la gent gran, millorant-ne així la seua qualitat de vida.
Per a reformes  d’edificis residencials, que l’any anterior no havia tingut demanda, s’ha passat de 0 a 7 sol·licituds, i són bàsicament obres de millora de l’eficiència energètica i conservació de l’estructura.

Com a novetat d’enguany, l’Oficina Comarcal d’Habitatgees va posar en  pràctica  una  millora  de  l’atenció  a  l’usuari,  donant  la  possibilitat  de demanar  cita  prèvia  i  així  organitzar  millor  els  tràmits,  reduint  el  temps d’espera.  Això, acompanyat  d’una  campanya  de comunicació tant a xarxes socials com a premsa escrita per tal d’informar a la  ciutadania  de  les  convocatòries  de  2018, ha  fet  que  les  sol·licituds  es disparen  entre  la  ciutadania  del  Montsià,  que  podran  rebre  suport  econòmic per al lloguer o bé per a la reforma dels seus habitatges.