Fornós després de visitar a Forcadell a la presó: «M'ha dit que no les oblidéssem, que les reivindiquem»

Estes paraules les va pronunciar durant un acte celebrat a les portes de la presó d'El Catllar

Irene Fornós, durant el seu parlament a l'acte de suport a Forcadell
Irene Fornós, durant el seu parlament a l'acte de suport a Forcadell | Cedida
Redacció
24 d'agost del 2018
Actualitzat a les 17:21h
Acte emotiu i reivindicatiu a les portes de Mas d'Enric coincidint amb els cinc mesos d'empresonament preventiu de Carme Forcadell, que porta a la presó tarragonina des del 20 de juliol. L'acció ha estat un clam per exigir l'alliberament de l'expresidenta del Parlament i de la resta de polítics empresonats.

Durant l'acte, hi va intervenir la diputada ebrenca d'ERC, Irene Fornós, que es va mostrar especialment emocionada, ja que feia poc menys de trenta minuts que havia pogut parlar amb la Carme Forcadell. Fornós va traslladar el missatge de Carme Forcadell, "m'ha dit que no les oblidéssem, que les reivindiquem i que continuéssem lluitant". Fornós va afegir, "fa cinc mesos que la Carme i la Dolors estan a la presó i també que les exiliades no estan amb nosaltres, unes dones que des d'aquí volem reivindicar i també denunciem la situació de tots els presos polítics".

Els grups d'avis i àvies per la llibertat de Cambrils, la Canonja i la Selva del Camp van obrir les accions reivindicatives amb una concentració que preveuen repetir cada dijous a les portes de la presó. "Estem des que els van empresonar i fins que no els alliberen no defallirem", va assenyalar Bartolomé Pluma, un dels membres de 'La Taca d'Oli', el nom que rep el moviment d'expansió del grup d'Avis i Àvies per la Llibertat de Reus cap a altres municipis.

Després de la participació d'elements del seguici popular, els Xiquets de Reus van alçar dos pilars de quatre davant el centre penitenciari i van exhibir pancartes per la "Llibertat dels presos polítics". Durant l'acte, que va comptar amb la participació de famílies, grups d'amics i persones de totes les edats, es van llençar nombroses proclames de suport a Forcadell i a favor de la llibertat.

La campanya 'Cap dona en l'oblit', integrada per l'ANC, Òmnium, Dones per la República i partits polítics, va explicitar la voluntat de donar visibilitat a les dones empresonades, exiliades i represaliades. "Els homes sempre han tingut molta més visibilitat i les dones tenen menys veu. És la societat que tenim i som aquí per canviar-la", ha expressat Carme Hurtado, una de les portaveus de la campanya.

L'acte, a més d'Irene Fornós, també ha comptat amb les intervencions d'Eulàlia Subirà, de l'ANC; Montse Sànchez, de Súmate; Mireia Boya, de la CUP; Teresa Pallarès, de JxCat; Titón Laïlla, de Demòcrates, i Bernat Pegueroles, el marit de Carme Forcadell, que ha clos els parlaments abans de donar pas al "sopar de carmanyola" organitzat a l'aparcament del centre penitenciari.
 

Bernat Pegueroles, marit de Carme Forcadell, després de visitar-la a Mas d'Enric Foto: ACN

 

Forcadell: "El nostre judici serà la prova que demostrarà les injustícies dels tribunals espanyols"

Després de visitar a la seva esposa, Bernat Pegueroles va llegir una carta escrita per Forcadell adreçada a les persones que s'han concentrat per donar-li suport, a les quals els ha agraït el seu "escalf" i la seua "estima". Forcadell va reivindicar que sempre ha defensat la llibertat d'expressió i la sobirania del Parlament de Catalunya i que mai no ha permès "que decideixin per nosaltres".

Per tot plegat, Carme Forcadell va opinar que "el nostre judici serà la prova que demostrarà les injustícies dels tribunals espanyols i cadascuna d'elles reforçarà la nostra causa, que és la causa de la llibertat i de la democràcia". "Estic convençuda que ens en sortirem i que superarem estos moments tan complicats, i ens trobarem amb llibertat", va tancar l'expresidenta del Parlament en la seua missiva.

En declaracions a l'ACN, el marit de Forcadell va explicar que este dijous alguns familiars hi van mantenir un 'vis a vis'. "El missatge d'ella és que aguanta, però no és que estigue bé perquè està tancada, no pot tenir relació amb la gent de fora i està dins d'una presó", ha lamentat. Pegueroles es va mostrar aclaparat per la gran quantitat de persones que li donen suport i va insistir que Carme Forcadell "no es mereix estar tancada". "És una persona innocent que no ha fet res, està tancada sense judici i amb unes acusacions que no s'aguanten per enlloc", va concloure.