Denuncien el govern espanyol per l'estat dels fonaments d'un pont de l'AP-7 a Vinaròs

La Federació d'Associacions de Veïns d'Amposta reclama al jutjat que s'investigue una possible dixadesa de funcions per part del Ministeri de Foment

Els pilars que sustenten el pont de Barbiguera, a l'autopista.
Els pilars que sustenten el pont de Barbiguera, a l'autopista. | Cedida
Redacció
21 d'agost del 2018
Actualitzat a les 19:02h
La Federació d'Associacions de Veïns d'Amposta ha presentat al jutjat una denúncia contra el govern espanyol per la manca de manteniment d'un dels ponts de l'AP-7 al seu pas pel municipi de Vinaròs. L'entitat, que integra el moviment que reclama la gratuïtat dels peatges, vol que s'investigue la suposada dixadesa de funcions de l'administració estatal "per no defensar i vetllar per la seguretat dels ciutadans", en el cas de l'estat del pont sobre el barranc de Barbiguera. La denúncia va acompanyada de fotografies i vídeos on mostra l'estat dels fonaments de l'estructura, amb pilars descalçats sobre la llera, en un estat que consideren "deplorable": "no reunix les garanties de seguretat mínimes per als usuaris de la via", i poden arribar a "posar les seves vides tot en perill davant un possible ensorrament", adduïxen. En este sentit, demanen, fins i tot, que es paralitze el trànsit fins que l'estructura no siga reparada per evitar riscos.

Els veïns recorden que la manca d'inversió en infraestructures viàries produix víctimes mortals i contextualitzen la denúncia amb el cas del viaducte que es va desplomar recentment a Gènova, que va ocasionar més de 40 morts. També lamenten que el govern espanyol no haja respost fins ara les preguntes sobre la situació d'esta infraestructures que va li va traslladar el senador de Compromís, Carles Mulet.