L'Audiència Provincial confirma un any de presó a Andreu Curto pels fets de Sants

També li ratifica la multa de 4 mesos a raó de set euros al dia i el pagament de 1.268 euros pel delicte de danys

Imatge de la roda de premsa del Grup de Suport #AndreuAbsolució
Imatge de la roda de premsa del Grup de Suport #AndreuAbsolució | Sílvia Berbís
Redacció
20 d'agost del 2018
Actualitzat el 21 d'agost a les 9:25h
La secció vuitena de l'Audiència Provincial de Barcelona ha ratificat la condemna d'un any de presó a Andreu Curto Baiges, com a responsable d'un delicte de danys i un delicte de coaccions, i l'absolució del delicte de desordres públics.

Es confirma així la sentència del jutjat penal número 13 de Barcelona, que va imposar-li a Andreu una pena d'un any de presó i una multa de 4 mesos a raó de set euros al dia, així com el pagament de la responsabilitat civil de 1.268 euros pel delicte de danys. A més, Andreu ha estat condemnat a pagar la meitat dels costos judicials del primer judici, així com la inhabilitació especial per al sufragi passiu durant el temps de la condemna.

La sentència ve del judici celebrat el passat 5 d'octubre a la Ciutat de la Justícia de Barcelona, per haver participat en un piquet de la vaga general del 29 de març del 2012, contra la reforma laboral. Andreu va participar en un piquet del barri de Sants de Barcelona. El fiscal li demanava quatre anys de presó, sota les acusacions de delicte de danys, de coacció en relació als drets dels treballadors i per desordres públics.

El Recurs d'Apel·lació d'Andreu assenyalava que la declaració del responsable de l'Hotel Vinci, lloc on van passar els fets, estava plena de contradiccions respecte a la primera que va realitzar el mateix 2012. Segons el mateix recurs, els Mossos que van declarar no eren presents al moment dels fets i tampoc es van aportar les gravacions de les càmeres de seguretat de l'Hotel.

El Grup de Suport #AndreuAbsolució i Alerta Solidària no accepten la sentència, tal com han afirmat en el seu comunicat conjunt, junt amb el Grup de Suport Contra la Repressió de les Terres de l'Ebre, Alerta Solidària i la Comissió Antirepressitva de l'Assemblea del Barri de Sants, en este també s'afirma que "davant les seues condemnes, no ens aturarem en la defensa dels drets socials, continuarem denunciant la repressió i fent costat a l'Andreu en els dos judicis que encara té pendents del mateix dia de la vaga".