Morella presenta el 54 Sexenni, que tindrà lloc del 18 al 27 d'agost

La població comptarà amb un pàrquing especial i servei d’autobusos per apropar els visitants a la ciutat durant la festa

Imatge d'arxiu del Sexenni de Morella, que torna este mes d'agost.
Imatge d'arxiu del Sexenni de Morella, que torna este mes d'agost. | Cedida
Redacció
06 d'agost del 2018
Actualitzat a les 18:11h
Morella ha presentat el 54 Sexenni, una festa extraordinària declarada Festa d’Interés Turístic Nacional i Bé d’Interés Cultural Immaterial que se celebra cada sis anys i que enguany tindrà lloc del 18 fins al 27 d’agost.

Per promocionar-la a les Terres de l'Ebre, els representants institucionals de Morella han fet una presentació a Tortosa, que també pertany al Consorci dels Tres Reis junt amb Alcanyís, per la qual cosa col·laboren en la promoció d’estos tres territoris molt propers i que compartixen moltes característiques culturals i turístiques. Així, a l’acte hi va acudir l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, el regidor de Festes de Tortosa, Domingo Tomàs, i el regidor de Turisme de Morella, Jorge García, que van explicrt els principals trets del Sexenni i els seus atractius.

Danses i carrers únics per a la celebració

El Sexenni de Morella compta amb diferents danses i quadres bíblics, els quals pertanyen a cadascun dels gremis, i que componen el retaule dels nou dies de Sexenni. D’esta manera, els Torneros, Arts i oficis, els Llauradors, els Teixidors, les Gitanetes, la Corronquina i la Jota de Morella són les danses participants en el Sexenni. A més, el Carro Triomfant, el Quadre d’Heroïnes Bíbliques, les Santetes i Miraverges són els elements que completen els retaules.

D’altra banda, els principals carrers de Morella, per on transcorren el retaule i la Processó General, es decoren amb ornaments elaborats amb diferents tècniques de plegar i treballar el paper de seda. Així, destaquen els tapissos de paper arrissat. Cal explicar que antigament els guarniments eren florals, compostos per plantes aromàtiques, pètals i enramades, però a poc a poc varen evolucionar en tapissos, composicions mestres de paper de seda arrissat.

Pla especial de Trànsit del 54 Sexenni de Morella

Morella ha previst una gran quantitat de visitants durant els 10 dies que dura el Sexenni. Així, la ciutat comptarà amb diversos aparcaments per a donar cabuda a tots els vehicles durant estes festes. Per a les persones provinents de Tortosa estarà disponible l’aparcament sud, recolzat per un servei d’autobús que realitza viatges constants fins a la ciutat i de tornada fins a l’aparcament per a facilitar l’accés.