L'onada de calor assoleix rècords de registre a l'Observatori de l’Ebre

Eldissabte 4 la temperatura màxima va ser de 42.3 ºC que és el valor més alt mai enregistrat durant un més d’agost

Redacció
06 d'agost del 2018
Actualitzat a les 12:49h
La temperatura màxima va ser de 42.3 ºC  este dissabte.
La temperatura màxima va ser de 42.3 ºC este dissabte.
L’onada de calor que ens està afectant durant aquests dies ha deixat, a l’Observatori de l’Ebre, uns quants rècords de temperatura.

Així, el dissabte 4 la temperatura màxima va ser de 42.3 ºC que és el valor més alt mai enregistrat durant un més d’agost a l’Observatori i és, alhora, el segon valor més alt de tota la sèrie històrica després dels 43ºC enregistrats el 7 de juliol de 1982.

La temperatura  mínima del diumenge dia 5 també és de rècord, ja que els 26.9 ºC són el valor més alt per una temperatura mínima de tota la sèrie històrica.

L’evolució d’estos 5 dies es pot observar al gràfic següent on també es poden apreciar uns altres valors extrems que mai no s‘havien enregistrat.

 

Gràfic de temperatures agost 2018. Foto: Cedida



En particular, els dies 1, 2, 4 i 5 el valor màxim també és el valor més gran de la sèrie pel dia en qüestió, mentre que en el cas de les mínimes els dies 1, 4 i 5 també es va acomplir aquest fet.

Segons constaten des de l’Observatori de l’Ebre, sembla que esta onada de calor s’acabarà aviat, i les prediccions apunten al retorn a valors més normals per als propers dies i fins i tot, és probable que cap a la meitat de setmana tinguem alguna precipitació.