Mas de Barberans es transforma este cap de setmana en el centre neuràlgic de les fibres vegetals

Arriba el 16è Racó dels Artesans, la Fira de les Fibres Vegetals, el 4 i 5 d'agost

Imatge d'arxiu del Racó dels Artesans de Mas de Barberans.
Imatge d'arxiu del Racó dels Artesans de Mas de Barberans. | Sofia Cabanes
Redacció
03 d'agost del 2018
Actualitzat el 05 d'agost a les 11:16h
Artesans que treballen fibres vegetals ben diferents, vinguts de llocs d’arreu d’Europa. Demostracions artesanals, tallers de fibres per a infants i adults, visites guiades al Museu de la Pauma i a les parades amb la col·laboració d'experts, exposicions i activitats musicals i gastronòmiques a l’aire lliure. Tot això es podrá veure este cap de setmana a Mas de Barberans, que es transforma en en el paradís de les Fibres Vegetals.

Primer ha estat el Fibres Campus, del 30 de juliol al 2 d'agost, quan s'h inaugurat l'exposició 'El Rogle. Pauma comuna', sobre el projecte que ha explorat noves possibilitats per este material natural. Les pintures rupestres del Cocó de la Gralla ha estat enguany l’element inspirador de Fibrejant, el taller d’intervenció artística amb fibres vegetals, que cada any, en el marc del Fibres Campus, dixa escultures d’art efímer fetes amb fibres en diferents espais del Mas de Barberans. En esta edició, hi han participat els cinc artistes i cistellers de sempre: Carles Alcoy, Joan Farré, Mònica Guilera, Josep Mercadé i Tim Johnson, i s’ha convidat dos artistes de prestigi internacional: Joanne B Kaar i Caroline Dear. Ha estat una manera de trenar dos actius patrimonials molt importants per al Mas de Barberans: les pintures rupestres, visitables des de fa pocs mesos, i l’artesania de les fibres vegetals.

I tot seguit el Racó dels Artesans. La Fira de Fibres Vegetals, els dies 4 i 5 d'agost. Els artesans hi mostren les seues creacions fetes amb materials ben diversos: jonc, canya, espart, pauma, càrritx, olivera, cànem, vímet, bova, lli, esbarzer, que saben treballar amb diverses tècniques per oferir objectes que combinen la modernitat i la tradició.

El tret diferencial de l’artesania de la pauma és així un actiu per desenvolupar turísticament este petit municipi, que des de fa anys treballa en la recuperació i la promoció del treball artesanal de les fibres vegetals a partir de l’articulació d’iniciatives com la Fira monogràfica de les Fibres Vegetals, així com la creació del Museu de la Pauma.

La fira està estructurada en racons sent el de les fibres vegetals el protagonista principal però també hi ha el racó alimentari, el racó d’artesanat divers i el racó de l’oci.

Aquí hi podeu trobar el programa d’actes.