Música, vins i festa major amb sabor a garnatxa, arriba la VII Festa del Vi de Batea

Este dissabte per la tarda, Mostra de Vins DO Terra Alta dintre de la VII Festa del Vi de Batea, tot en el marc de la Festa Major 2018.

Fira del Vi de Batea
Fira del Vi de Batea | Cedida
Batea
31 de juliol del 2018
Actualitzat a les 16:27h
Este cap de setmana i dins de la Festa Major de Batea es celebrarà la VII Festa del Vi en un poble on el conreu de la vinya està documentat des de l'edat mitjana, al s.XIII amb els pagaments de delmes als templers i hospitalers. Les porxades que fortificaven la vilaclosa i acollien els mercats en temps passats, seran l'escenari de l'acte central d'una nova edició de la Festa del Vi.

Divendres 3 d'agost, a partir de les 19:00 h, hi haurà una ruta de vins i tapes pels diferents establiments de la població, acompanyat de la música d'una banda de carrer. La festa continuarà dissabte 4 on des de les 10:30h hi haurà una trobada d'intercanvi de plaques de cava, davant de l'agrobotiga del Celler Batea.

A les 19:00h s'inaugurarà la Mostra de Vins, l'acte principal del certamen ubicat als porxos de la Plaça Major, invitant a passejar pel nucli antic del municipi, i on cellers de la població i localitats veïnes presentaran el producte estrella de la comarca fins les 22 h.

Els vins es podran tastar adquirint un pack de 5 tiquets al preu de 5€, i es podran acompanyar amb un pack de 3 tapes també al preu de 5€. El maridatge es completarà amb l'actuació musical de Paula Valls, presentant el seu primer disc I AM. Amb tan sols 19 anys l'osonenca ha rebut una allau d'elogis gairebé mai vist a l'escena musical catalana.

Els actes es completen amb un concurs de vins casolans, per tal de descobrir qui porta un gran enòleg amagat dins del poble. I paral·lelament a la Mostra es celebrarà un tast de vins a cegues al mirador del Picatxo, dirigit per ViOrigen.

A la mitjanit hi haurà la proclamació de la Reina del Vi 2018, seguida del concert gratuït d'Apache, també a la Plaça Major. Per acabar el diumenge a les 13 h La companyia Campi Qui Pugui s'encarregarà de treure al carrer públic de totes les edats. I a la tarda a l'actuació del reusenc Joan Masdeu, presentant el seu nou disc Innocents, acompanyat d'un servei de vins a copes per rematar la Festa del Vi.