El grup ebrenc Xeic! destinarà el 10% dels beneficis dels concerts als familiars dels polítics presos i «exiliats»

La banda complix 10 anys damunt dels escenaris i ho celebra amb 'La partida ha començat', un disc que remescla vuit de les seues cançons més emblemàtiques

Foto dels components dels grup Xeic! durant un concert.
Foto dels components dels grup Xeic! durant un concert. | Xeic
Redacció
18 de juliol del 2018
Actualitzat el 19 de juliol a les 10:20h
El grup ebrenc Xeic! ha anunciat que destinarà el 10% dels beneficis de tots els concerts que tanquen des d'este dimarts a l'Associació Catalana pels Drets Civils (ACDC), de familiars dels polítics presos i a l'estranger, i que així ho mantindrà "fins que no quede ni cap enreixat ni cap exiliat". La banda, caracteritzada per la seua música reivindicativa i festiva, ha presentat el nou disc, 'La partida ha començat', amb vuit cançons antigues del grup, remesclades pels "millors DJ de l'escena alternativa del país" i amb veus reconegudes del món musical català com Aspencat o Cesk Freixas". Els temes seran revelats un per un quinzenalment i "aconseguixen un so més directe, més contundent i més electrònic que ens treu de la zona de comfort".

El guitarrista de Xeic!, Joan Fornós, ha denunciat "injustícies flagrants" i "la repressió que està patint la nostra gent" en un moment sociopolític que considera "molt convuls i amb ostatges a presons i a l'exili". En esta línia, ha explicat que el títol, 'La partida ha començat', busca simbolitzar l'actual situació de Catalunya, amb "una partida llarga i plena d'obstacles per endavant però de la qual tenim la carta guanyadora".

La secretària de l'Associació Catalana pels Drets Civils Betona Comín ha agraït al grup ebrenc la seua implicació i ha reivindicat el "desbordant nivell de solidaritat que tenim com a país".