Mar Lleixà: «Un dels primers projectes a desenvolupar serà el Pla Estratègic de Salut de les Terres de l’Ebre»

La nova directora territorial de Salut ha agraït la tasca duta a terme pel seu predecessor, Ismael Piñas, i ha afirmat que mantindrà una ‘línia de treball continuista’

Traspàs de cartera als Serveis Territorials de Salut de les Terres de l’Ebre
Traspàs de cartera als Serveis Territorials de Salut de les Terres de l’Ebre | Cedida
Redacció
16 de juliol del 2018
Actualitzat a les 14:06h
Este matí el director territorial de Salut, Ismael Piñas, ha formalitzat el traspàs de la cartera a la nova directora, Mar Lleixà, qui considera és “la persona més idònia per encapçalar la nova direcció de la Gerència Territorial de Salut a les Terres de l’Ebre”, agraint al personal la bona feina feta i la bona acollida rebuda estos anys i, també als mitjans de comunicació per la seua respectuosa tasca informativa”.
 
Durant la presentació, Mar Lleixà ha deixat clar que la seua línia de treball serà ‘continuista’ respectant el bon treball dut a terme per l’Ismael Piñas, “a qui agraïxo la confiança dipositada”. Així l’objectiu serà desenvolupar “aquells projectes que garantisquen la seguretat i la qualitat assistencial de les persones, i espero sumar complicitats, per això, tothom ha de saber que tindré sempre les portes del meu despatx obertes”.
 
La nova directora territorial de Salut ha exposat les noves línies de treball i ‘un dels primers projectes és la implementació d’un Pla Estratègic de Salut de les Terres, basat en les polítiques que s’adeqüen al Pla de Salut de Catalunya 2016-2020’.
 
En este sentit, Mar Lleixà ha destacat algunes de les línies que seguirà el Pla Estratègic de Salut, basades en la persona com a eix central de les polítiques ha desenvolupar. Entre les actuacions que haurà d’incloure este Pla hi ha la continuïtat assistencial, diversos dispositius per donar resposta a les diferents etapes de la vida de les persones ‘amb un repte actual i de futur, l’atenció a la cronicitat, especialment, a les Terres de l’Ebre on tenim una població molt gran’.
 
També el reconeixement a la tasca del personal del món de la salut, que ‘es dedica en cos i ànima a la seua professió, malgrat haver d’afrontar situacions complicades’. Resoldre els problemes de manca de professionals mèdics a les Terres de l’Ebre, ‘hem de captar i, sobretot, saber retenir el talent al territori’; el foment de la recerca com ‘un pilar per millorar l’atenció i la qualitat de la sanitat’ i també, la promoció de la salut mental i l’atenció comunitària, entre d’altres.
 
Al mateix temps, Lleixà ha insistit en donar continuïtat als projectes ja iniciats pel seu predecessor com la millora de l’accessibilitat i ampliació de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, i la Unitat de Radioteràpia que s’ubicarà al centre, com també implementar la creació de Salut Terres de l’Ebre, que ha de gestionar l’Hospital comarcal de Móra d’Ebre.
 
En este sentit, Ismael Piñas ha explicat que els projectes de l’Hospital de Tortosa “es troben en fase de redacció de projecte. En el cas de la millora d’accessibilitat i ampliació del centre, el període s’allarga fins a 8 mesos perquè és un projecte complex; mentre que redacció del projecte de la Unitat de Radioteràpia és de 4 mesos i la previsió és que les obres s’inicien el 2019”.
 
En el cas de l’Hospital de Móra d’Ebre, Piñas ha destacat que “aplicació del 155 ens ha complicat molt la creació de la nova empresa pública, que ja és de per sí un projecte complex i que ha de seguir els tràmits d’elaboració de les memòries funcional i econòmica, que han de ser aprovades pel Consell de Govern de Salut, després les diverses conselleries implicades i, finalment, pel Govern de la Generalitat”.
 
Mar Lleixà Fortuño, nascuda a Tortosa (1969). És infermera per la Universitat de Barcelona (UB), llicenciada en Psicologia per la Universitat Nacional d’Estudis a Distància (UNED) i doctora per la Universitat Rovira i Virgili. Ha exercit com a infermera en diferents hospitals de l’ICS (HTVC i Hosp. Germans Trias i Pujol de Badalona) i a l’Hospital Comarcal de Vinaròs i, fins al moment, era la directora territorial d’Infermeria de l’ICS de les Terres de l’Ebre. Des del 1999 fins al 2016 va ser professora de la Facultat d’Infermeria del Campus de les Terres de l’Ebre-URV i, actualment, cursa el Màster de Direcció d’institucions sanitàries de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).