Denunciat un veí de Deltebre que recollia exemplars de caragol poma per a pescar

Agents de la Guàrdia Civil han denunciat un veí de Deltebre a qui van sorprendre recollint exemplars de caragol poma en un canal de reg de la localitat.

La Guàrdia Civil denuncia un veí de Deltebre per recollir caragol poma
La Guàrdia Civil denuncia un veí de Deltebre per recollir caragol poma | Cedida
Redacció
12 de juliol del 2018
Actualitzat a la 13:48h
Un veí de Deltebre ha estat denunciat per la Guàrdia Civil després de ser sorprès recollint exemplars de caragol poma en un canal de reg de la localitat.

L'home ha estat denunciat per una infracció administrativa recollida en el Reial Decret 1997/1995, sobre conservació i protecció d'hàbitats naturals i la fauna i flora silvestre, en estar en possessió d'espècies exòtiques invasores mancant d'autorització.

En considerar les administracions implicades que l'expansió del caragol poma pogués constituir una de les principals causes de la pèrdua de biodiversitat, principalment al Parc Natural del Delta de l'Ebre, es van establir diversos operatius a fi de controlar esta plaga.

Després de tenir coneixement que estos mol·luscs són utilitzats com a esquer per part d'un gran nombre de pescadors recreatius, en un d'estos operatius va ser sorprès un veí de Deltebre recollint exemplars d'esta espècie, el qual els introduïa en un envàs de plàstic per usar-los posteriorment com a esquer de pesca, al ser sorprès va intentar desfer-se'n llançant-los al canal de reg.

Un cop comprovada la possessió de diversos exemplars de caragol poma i com que no disposava d'autorització especial per a la seua tinença, se li va comunicar que es procediria a formular una acta de denúncia per la infracció observada, la qual va ser remesa al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

El Caragol Poma (Pomacea canaliculata) és una espècie molt invasora i nociva, procedix de Sud-amèrica i és considerada una de les 100 espècies més perjudicials del món. Es desplacen per l'aigua, fins i tot a contracorrent i tenen una gran capacitat de reproducció, resultant, fins ara, infructuoses les mesures preses per al seu control i erradicació.