Soler sosté que les mesures legals amb què l'amenaça ERC són una cortina de fum per amagar els problemes interns

El Partit Demòcrata Deltebre treu un comunicat en el qual l'alcalde de Deltebre, Lluís Soler, respon a Esquerra Republicana

Lluís Soler, alcalde de Deltebre, al seu despatx
Lluís Soler, alcalde de Deltebre, al seu despatx | Cedida
Redacció
28 de juny del 2018
Actualitzat a les 20:48h
La política a Deltebre seguix remoguda. Després del comunicat llegit pel regidor d’ERC Deltebre, Carles Aliau al ple municipal de dimarts, i de que ERC llencés un comunicat on lamentava l’actuació de Gervasi Aspa i amenaçava a Lluís Soler en emprendre accions legals contra ell, avui és Lluís Soler, l’alcalde de Deltebre, qui respon a les recriminacions d'Esquerra per no haver atès, diuen els republicans, els seus requeriments d'expulsar Aliau del grup republicà municipal i  que passés a formar part del grup de no adscrits. Soler dona resposta a esta recriminació afirmant que ell es remet a un informe emès pel secretari de l’Ajuntament, el qual indicava que “mentre que per part del grup municipal d’ERC–AM no s’aporte un acord adoptat entre els seus actuals membres acreditant l’expulsió del regidor Carles Aliau, este regidor serà considerat com a regidor del seu corresponent grup municipal a l’Ajuntament de Deltebre”, i argumenta que “a dia d’avui este acord no s’ha presentat i, per este motiu, Carles Aliau seguix formant part del grup municipal d’Esquerra Republicana de Deltebre".
 
Soler apunta en el comunicat del PDeCAT que “els problemes interns dels partits polítics s’han de solucionar a casa i en cap cas han d’interferir en el funcionament ordinari de l’Ajuntament de Deltebre”, en referència a la situació que viuen els republicans de Deltebre. De fet, l’alcalde els ha emplaçat a què “emprenguen les mesures legals pertinents, tal com expliquen, ja que estes no es poden fonamentar i només són una cortina de fum per desviar els seus problemes interns”.
 
Soler també ha recordat que “amb l’atribució de funcions des de l’oposició a Carles Aliau no es garantix cap suport en la governabilitat. De fet, Aliau en cap cas ha trencat la disciplina de vot del grup municipal d’ERC d’ençà que té assignacions de cartipàs, atorgades al mes de desembre. Fins i tot, ha votat en contra d’algunes actuacions elevades al plenari per part del govern municipal”.
 
Alhora, l’alcalde també ha explicat que “esta fórmula es va presentar als altres grups polítics del consistori però que, per diferents motius, no es va arribar a acordar tot i que resta oberta per a la resta de grups”. Soler ha remarcat que “l’assignació de funcions de cartipàs municipal al regidor Carles Aliau que, el qual resta a l’oposició, es va dur a terme seguint escrupolosament les converses mantingudes amb el portaveu del grup d’ERC, Gervasi Aspa”.
 
En qualsevol cas, Soler afirma “lamento que els requeriments escrits i formals per part d’ERC no vagen acompanyats de cap petició de reunió per almenys desdir-se d’allò que s’havia acordat en el seu moment al mes de desembre.”