Alcaldes ebrencs d'ERC afectats pel pas l'N-340 demanen la gratuïtat «immediata» de l'AP-7

Els batlles recorden que el Ministeri de Foment ja es va comprometre fa dos anys a no renovar la concessió de l'autopista a finals de 2019

Foto de família dels alcaldes ebrencs d'ERC de l'N-340, amb els senadors Miquel Aubà i Laura Castel i els diputats Jordi Salvadó i Irene Fornós, davant l'antic piló que recorda l'N-340 a l'Ajuntament de l'Aldea.
Foto de família dels alcaldes ebrencs d'ERC de l'N-340, amb els senadors Miquel Aubà i Laura Castel i els diputats Jordi Salvadó i Irene Fornós, davant l'antic piló que recorda l'N-340 a l'Ajuntament de l'Aldea. | Cedida
Redacció
19 de juny del 2018
Actualitzat a les 15:35h
Els alcaldes d'ERC dels municipis ebrencs afectats per l'N-340 exigixen al ministre de Foment, José Luís Ábalos, que aprove la gratuïtat "immediata" de l'autopista AP-7 sense esperar a que expire la concessió a finals de 2019, per acabar amb la sinistralitat d'esta carretera nacional.

Els batlles defensen que "esta seria la mesura més efectiva i justa" després de recordar que "els governs del PP i del PSOE són els responsables que durant dècades l'N-340 hagi estat saturada i amb una alta sinistralitat" per no disposar el territori d'una via ràpida gratuïta. Els alcaldes recorden que ja l'any 2016, la llavors ministra de Foment, Ana Pastor, es va comprometre a no renovar la concessió de l'AP-7 quan acabe el contracte el desembre de 2019.

Alfons Montserrat, alcalde d'Alcanar; Josep Caparrós, alcalde de Sant Carles de la Ràpita, Adam Tomás, alcalde d'Amposta, Dani Andreu, alcalde de l'Aldea, Ferran Cid, alcalde del Perelló, i Jordi Gaseni, alcalde de l'Ametlla de Mar també demanen, en el comunicat que signen conjuntament, que es concerti una reunió urgent tan aviat siga nomenat el nou subdelegat del govern de l'estat espanyol a Tarragona, per parlar amb els alcaldes de l'N-340 afectats per la construcció de les rotondes i les millores dels enllaços i interseccions publicades al BOE del passat 12 de juny.