Els Mossos salven 50 ocells fringíl·lids caçats il·legalment al Montsià

S'han intervingut exemplars de verdum, cadernera i passarell utilitzades freqüentment en concursos de cant d'ocells | Quatre homes de Tarragona han estat multats

Els ocells intervinguts s'han entregat a un centre de recuperació de fauna.
Els ocells intervinguts s'han entregat a un centre de recuperació de fauna. | Mossos d'Esquadra
Redacció
14 de juny del 2018
Actualitzat el 15 de juny a la 13:39h
Agents dels Mossos d’Esquadra han denunciat administrativament quatre homes de nacionalitat espanyola i veïns de Tarragona, per la tinença i captura sense autorització d’ocells fringíl·lids.        
 
Els fets es van produir el passat 8 de juny. Durant un control de trànsit al terme municipal de Santa Bàrbara va ser detectat un vehicle amb una gran quantitat de petits ocells transportats en gàbies.
 
Els agents van comprovar que es tractava d’un vehicle ocupat per quatre homes que transportava 16 gàbies que contenien 50 ocells fringíl·lids en total, concretament de les espècies: verdum (Carduelis chloris), cadernera  (Carduelis carduelis) i passarell (Carduelis cannabina), utilitzades freqüentment en concursos de cant d'ocells.
 
Els ocells intervinguts no portaven anella oficial identificadora i cap dels quatre homes va aportar documentació que acredités la seua procedència legal.
 
En l’escorcoll del vehicle es van localitzar quatre xarxes per capturar ocells i material divers, com ara estaques, pals i cordes per activar les trampes. Els agents també van observar que alguns dels ocells intervinguts portaven unes anelles a les potes per tal de lligar-los i ser utilitzats com a reclams.
 
Per tots estos fets els agents van intervenir la totalitat dels ocells i van denunciar els quatre homes segons la llei de protecció dels animals 2/2008 per tinença i captura prohibides d’animals salvatges.
 
Els ocells intervinguts van ser lliurats posteriorment a un centre de recuperació de fauna salvatge.