El tarragoní Ferran Civit serà el president de la comissió d'investigació sobre el cas Castor

Els ebrencs, Irene Fornós i Lluís Salvadó, seran els portaveus republicans d'una de les primeres comissions d'esta nova legislatura

Estructura del magatzem submarí del projecte Castor.
Estructura del magatzem submarí del projecte Castor. | ACN / J. Marsal
ACN
12 de juny del 2018
Actualitzat a les 17:07h
El diputat al Parlament d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) Ferran Civit serà el president de la Comissió d'Investigació sobre el cas Castor, que es posarà en funcionament els propers dies a la cambra catalana. L'elecció de Civit s'ha acordat este dimarts al matí per majoria a la Junta de Portaveus, que també ha decidit que es constituïsca una Mesa complerta tot i no ser necessari a les comissions d'investigació. Els diputats ebrencs Irene Fornós i Lluís Salvadó exerciran de portaveus del Grup Republicà a la comissió.

La creació de la comissió es va aprovar en el darrer ple a partir d'una proposta d'ERC que es va registrar conjuntament amb JxCat, Catalunya en Comú i la CUP. 

L'objectiu, tal com va destacar el diputat Lluís Salvadó, és "posar llum sobre un projecte ple de foscor, que simbolitza la manera de funcionar de l'Estat espanyol, una simbiosi d'interessos entre el PSOE i el PP i els grans grups empresarials".