Detinguts nou presumptes membres d'una organització criminal dedicada al tràfic de drogues a les Terres de l’Ebre

Operatiu policial amb vuit registres domiciliaris a Tortosa, la Ràpita, Aldover i Els Reguers

Un moment de l'operatiu desplegat esta setmana a diversos municipis ebrencs.
Un moment de l'operatiu desplegat esta setmana a diversos municipis ebrencs. | Guàrdia Civil
Redacció
08 de juny del 2018
Actualitzat el 10 de juny a les 10:52h
Agents de la Comandància de la Guàrdia Civil de Tarragona han desarticulat una organització criminal dedicat al tràfic de drogues que operava activament a les Terres de l’Ebre, amb la detenció de nou persones i la incautació de 4.000 pastilles d'èxtasis, 654 grams de metanfetamina, 742 grams de cocaïna, 410 grams d'haixix, 4’3 quilos de marihuana, 1 arma simulada, 14.500 € en efectiu, diversos dispositius electrònics i útils per a la distribució de la droga, entre altres efectes.

L'operació es va iniciar el passat mes de gener, quan es van rebre nombroses queixes veïnals relacionades amb la venda de drogues en la localitat de la Ràpita. La Guàrcia Civil va comptar amb la col·laboració la Policia Local d'esta localitat, a fi d'investigar i obtindre tots els indicis necessaris per a esclarir els fets.

Durant les primeres recerques, els investigadors del cas van descobrir un dels punts de venda de droga més actius de la població, on van observar com diàriament acudia gent al domicili per proveir-se de substàncies estupefaents, principalment cocaïna i marihuana. Este punt de venda es proveïa d'una persona establerta en la localitat de Tortosa, coneguda dels investigadors per posseir nombrosos antecedents policials pels mateixos fets.
De les recerques a les quals van ser sotmesos els integrants de l'organització, es va poder descobrir que el subministrador de la substància era el cap de la banda, el qual tenia diverses persones de confiança que se n'encarregaven de transportar la droga des d'altres províncies i posteriorment traslladar-la fins als punts de venda situats en diferents localitats. Per als transports de més envergadura utilitzaven un vehicle llançadora per detectar possibles controls policials durant el trajecte, segons la Guàrdia Civil.

Durant la recerca es va confirmar que el cap de l'organització subministrava fins a set punts de venda situats a Tortosa, Amposta, Deltebre, l'Ampolla, Roquetes i Campredó, a més del principal i més important situat a la Ràpita. Este mantenia freqüents contactes amb altres persones relacionades amb el narcotràfic a les províncies de Saragossa, Conca i Eivissa, amb per subministrar-los substancies estupefaents, per a això es desplaçava amb bastant freqüència per pactar quantitats i preu.

Arran de les recerques practicades, durant la tarda passat 4 de juny, es va interceptar un transport de droga que provenia de la província de Barcelona. Durant aquesta actuació es va procedir a la detenció de la persona encarregada de transport, i es els agents van intervindre un paquet amb 102 grams de cocaïna i el vehicle utilitzat per al transport.
Per aquest motiu durant el matí del dia 5, una vegada obtingut ordre d'entrada i registre de l'autoritat judicial, es va establir un operatiu policial compost per agents de la Unitat Especial d'Intervenció (UEI) de la Guàrdia Civil, de la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Comandància de la Guàrdia Civil de Tarragona i Agents de la Policia Local de la Ràpita per  desarticular l'organització criminal investigada, i es van practicar vuit registres domiciliaris a Tortosa, la Ràpita, Aldover i Els Reguers, on es van incautar 4.000 pastilles d'èxtasis, 654 grams de metanfetamina, 640 grams de cocaina, 410 grams d’haixís, 4.300 grams de marihuana, 1 arma simulada i 14.500 € en efectiu.

Durant la intervenció es va procedir a la detenció de nou persones, totes elles homes, de nacionalitat espanyola, amb edats compreses entre els 21 i 55 anys, com a presumptes autors dels delictes de tràfic de drogues i organització criminal.

Cinc dels detinguts van ser posats en llibertat després de prestar declaració en dependències policials, i quatre d'ells, durant el matí d'ahir, van ser posats a la disposició del jutjat d'instrucció núm. 1 d'Amposta, que va decretar ingrés a la presó per a dos d'ells.