La Mostra de Jazz de Tortosa presenta els caps de cartell per al 25è aniversari

Esta edició recupera alguns dels millors artistes que han passat pel certamen en 25 anys

Ara Malikian actuarà dilluns 2 de juliol a les 21h al Teatre Auditori Felip Pedrell.
Ara Malikian actuarà dilluns 2 de juliol a les 21h al Teatre Auditori Felip Pedrell. | Cedida
Redacció
05 de juny del 2018
Actualitzat el 06 de juny a les 11:09h
Ara Malikian torna a Tortosa. Fou tal l’èxit d’este violinista reconegut mundialment en la última edició de la Mostra Jazz Tortosa, que en la XXV edició de la Mostra Jazz Tortosa ha estat invitat a portar a terme el concert inaugural.

La invitació fou acceptada dintre de “La increïble gira mundial del violí”, que recorre grans teatres internacionals (Paris, Moscou, Londres, Mèxic...) i traslladarà al públic els grans recintes del segle XVII, amb una acurada escenografia basada amb els “Corrales de Comedias”, característics del Segle d’Or.

Ara Malikian, acompanyat de Humberto Armas (viola), Hèctor “El Turco”(percussió), Cristina Lopez (Violoncel), Jorge Guillem del Castillo (violi), Ania Bernaez Abad (Contrabaix), Nantha Kumar (Tables índies) i Toni Carmona(guitarra), actuarà dilluns 2 de juliol a les 21h al Teatre Auditori Felip Pedrell.

A més, el cartell inclou també Francisco de Jesús Rivera Figueras (Marianao, La Habana, 4 de juny de 1948, reconegut mundialment com un dels grans temperaments musicals dels darrers 50 anys a Amèrica. Parlar de Paquito D’Rivera es parlar del millor latin jazz a nivell mundial i potser algú recorde la seua execució de l’Adagio de Mozart a finals dels anys 70 com a saxofonista de l'ensemble que va revolucionar el jazz afrocubà, Irakere, fundat per Chucho Valdés al 1973.Amb mes de 50 discs enregistrats i 12 premis Gramy, Paquito D’Rivera inicia la seva gira commemorativa als seus 70 anys a Tortosa dintre de la XXV Mostra de Jazz Tortosa acompanyat per Pepe Rivera Trio. (Teatre Auditori Felip Pedrell, dimarts dia 3 de juliol a les 22:30h).
 

El cubà Paquito D'Rivera, un geni reconegut mundialment. Foto: Cedida


I per completar els caps de cartell, Naturally 7. Divendres dia 6 de juliol al Teatre Auditori Felip Pedrell. 22:30h. Naturally 7 és un grup de música nordamericà (7 veus) amb un estil a cappella al que anomenen “joc vocal” que, segons el líder del grup Roger Thomas, és "l’art de convertir-se en un instrument que utilitza la veu humana per crear el so". Simulen els sons d’una banda instrumental utilitzant tan sols les seues veus, boques i efectes de distorsió. El grup es va crear al 1999 a la ciutat de Nueva York.

Naturally 7, te un punt d’inflexió a la tardor de 2007, quan actuen com invitats especials de la estrella canadenca Michael Buble. A partir d’esta data els seus concerts, a part dels EE.UU, es multipliquen a Europa, Regne Unit, Canada, Austràlia, Xina, Àsia Oriental, Amèrica del Sud, Sudàfrica… en definitiva, als cinc continents.

Naturally 7 han actuat amb Michael Bublé, Coldplay, Quincy Jones, Herbie Hancock, Phil Collins i Mahalia Jackson. Quincy Jones ha dit: "És el millor grup a cappella del mon ..."
 

Naturally 7, un dels millors grups a cappella del món. Foto: Cedida