VÍDEO La Ràpita retorna al mar 6 noves tortugues recuperades al CRAM

L'alliberament es va fer este diumenge a la platja de les Delícies

1200_1527516624tortugavideo
1200_1527516624tortugavideo
Redacció
28 de maig del 2018
Actualitzat a les 16:11h


La platja de les Delícies de la Ràpita va ser novament escenari este diumenge d’un nou alliberament de tortugues marines recuperades pel CRAM (Centre de Recuperació d’Animals Marins). En total, van ser retornades al mar 6 exemplars de tortuga babaua de la mà dels pescadors rapitencs i canareus que han col·laborat en el seu rescat i recuperació.

La primera tortuga alliberada va ser ‘La Perla’, de 4’5kg, capturada accidentalment per l’embarcació Roca Forné. L’animal va patir síndrome de descompressió i una lesió a l’ull esquerre, que li va requerir unes setmanes de recuperació.

La següent tortuga en ser alliberada al mar va ser la ‘Jorgina’, rescatada per l’embarcació ‘Los Palmeros’, que enguany ja ha salvat 4 tortugues. Es tracta d’un exemplar d’11 quilos que va ingressar al CRAM el passat 1 de març afectada d’un síndrome disbàric i unes ferides a la part de sota de la closca.

El tercer alliberament va ser el de la tortuga ‘Donatello’, que va ser també capturada per la barca Roca Forné. Es tracta d’una tortuga juvenil de 5 kg de pes també afectada pel síndrome disbàric.

La quarta tortuga alliberada va ser Leo, pescada accidentalment per una barca de les Cases d’Alcanar, Pepito Manchón. Leo va ingressar al CRAM amb poc més de 6kg i al centre re recuperació en va engreixar 1,5 kg.

La següent tortuga alliberada va ser ‘Cor Petit’, de 9 kg rescatada per la barca rapitenca La Creu.

La tortuga més grossa, de 16 kg, va ser la última en tornar al mar. S’ha batejat amb el nom de ‘Lloba’, rescatada a finals de març per l’embarcació de la Ràpita Piñol. Quan va ingressar al CRAM patia de síndrome descompressiu i d’una ferida al coll.

Este és el tercer alliberament de tortugues organitzat pel CRAM i l’Ajuntament de la Ràpita en els darrers mesos, i el segon que es fa a la platja de les Delícies amb nombrós públic assistent. Des que els pescadors rapitencs i del litoral ebrenc van iniciar la col·laboració amb la fundació CRAM per salvar les tortugues capturades, han estat una seixantena els animals que han passat pel centre de recuperació.
 

Una de les tprtugues, preparada per a l'alliberament. Foto: Cedida.

 

En total van ser alliberades sis tortugues este diumenge a Les Delícies.

 

L'acció desperta molta espectació entre els usuaris de la platja.

 

Uns dels exemplars retornant al seu hàbitat.