Ventura no supera la qüestió de confiança

Els comptes municipals quedaran aprovats amb tota probabilitat d'aquí un mes, ja que un acord de l'oposició per tirar endavant una moció de censura no té recorregut

Núria Ventura.
Núria Ventura. | Cedida
Redacció
25 de maig del 2018
Actualitzat a la 13:31h
L’alcaldessa d’Ulldecona, Núria Ventura, no ha superat la qüestió de confiança vinculada a l’aprovació dels pressupostos municipals que havia plantejat en no obtenir cap vot favorable dels grups de l’oposició als comptes municipals per al 2018.

En un ple extraordinari celebrat este divendres a les 9 del matí, l’oposició en bloc, formada pels 4 regidors del PDeCat, 2 del PP, 1 de Més Ulldecona i 1 de la CUP, han votat novament en contra. Mentre que els 5 regidors de Socialistes Ulldecona han votat a favor.

Tal com estipula la Llei del Règim electoral general, ara, els partits de l’oposició tenen un mes per presentar una moció de censura. Esta és una qüestió, però, que per l’equilibri de forces entre els partits de l’oposició, -en què el PP hauria de sumar els seus vots a un candidat plantejat pel bloc de partits independentista-, sembla del tot improbable i, de fet, així ho han manifestat.

Així doncs, segons marca la llei, transcorregut este termini de 30 dies sense que prospere una moció de censura, s’entendrà per atorgada de nou la confiança en l’alcaldessa i els pressupostos de l’Ajuntament quedaran aprovats.

Els comptes per al 2018 van rebre només els vots favorables dels cinc regidors que formen el govern municipal. Els sis regidors dels grups de CiU, MU i CUP van votar-hi en contra i els dos del PP es van abstenir. Ventura ha defensat estos pressupostos ja que, segons ha dit “responen a les necessitats d’Ulldecona i barris i donen continuïtat als dels passats exercicis en la millora de la via pública, polítiques de cohesió social i atenció a les famílies, reactivació econòmica i creació d’ocupació, i en les mesures de transparència i participació”. Este és el primer cop que l’oposició impedeix l’aprovació d’uns pressupostos a Ulldecona.