El Suprem rebutja incloure Salvadó i Jové a la causa per rebel·lió

El jutge Llarena respon a la petició del jutjat d'instrucció 13 de Barcelona que investiga l'1-O

Salvadó i Jové a la sortida de la Ciutat de Justícia
Salvadó i Jové a la sortida de la Ciutat de Justícia | Sergi Cámara
Redacció
25 de maig del 2018
Actualitzat a les 9:51h
El jutge Llarena ha rebutjat incloure a la causa contra la cúpula del procés Lluís Salvadó i Josep Maria Jové, en no veure indicis de rebel·lió. El Suprem respon així a la petició que li havia fet el jutjat d'instrucció 13 de Barcelona, que investiga l'1-O.  

Llarena justifica la rebel·lió per la "violència" viscuda a la seu de la conselleria d'Economia el dia 20 de setembre i pels fets de l'1 d'octubre. Els primers fets, diu, van permetre "imaginar-se el risc que futures mobilitzacions poguessen acabar amb episodis violents". Esta va ser, avisa el jutge, la situació que es va constatar més endavant durant el referèndum. 

Sobre Salvadó i Jove, precisa el magistrat, no hi ha proves que permeten sostenir que la seua aportació es produís "amb la coneixença que s'instrumentalitzarien alçaments ciutadans violents" per avançar cap a la independència. Per això, diu, no hi ha indicis que justifiquen la seua responsabilitat per un delicte pluripersonal de rebel·lió, i també descarta el seu processament per un delicte de malversació de fons públics.