Núria Ventura se sotmetrà a una moció de confiança per desbloquejar els pressupostos a Ulldecona

El ple se celebrarà este divendres

Redacció
24 de maig del 2018
Actualitzat a la 13:43h
Regidors del govern municipal d'Ulldecona. Foto d'arxiu.
Regidors del govern municipal d'Ulldecona. Foto d'arxiu. | Cedida
El govern municipal d’Ulldecona, en minoria des de principi de mandat, ha presentat una qüestió de confiança vinculada a l’aprovació del Pressupost general de l’Ajuntament.

L’Ajuntament va celebrar la nit de dilluns, 21 de maig, una sessió extraordinària del ple municipal amb diversos punts a l’ordre del dia, entre els quals l’aprovació del pressupost municipal per al 2018 que ascendeix a 7.457.454 euros.

Els comptes van rebre només els vots favorables dels cinc regidors que formen el govern municipal (Socialistes Ulldecona). Els sis regidors dels grups CiU, MU i CUP van votar-hi en contra i els dos del PP, que es van abstenir. L’any passat l’aprovació dels comptes del 2017 va tirar endavant gràcies als dos vots favorables del PP, mentre que els altres grups de l’oposició es van abstenir.

En acabar el ple, Ventura va lamentar “la paràlisi que este fet suposa sobre l’acció de l’Ajuntament i els perjudicis que comportarà sobre el municipi, on és la primera vegada que l’oposició impedeix l’aprovació dels pressupostos”.

La qüestió de confiança és un dels mecanismes previstos per la normativa vigent i està regulat per la Llei Orgànica del Règim Electoral General, que preveu, que en cas de superar la moció de confiança, els pressupostos tiren endavant. En cas contrari, els grups de l’oposició han de presentar una alternativa al govern amb una moció de censura i si aquesta no es presenta, els comptes quedarien aprovats un mes després.

El ple se celebrarà este divendres a les 9 del matí amb este únic punt a l’ordre del dia.