La contundent resposta de l’alcalde de Benissanet a la carta de Millo

Xavier Arbó li etziba a Millo que va ser declarat persona ‘non grata’ al poble i que representa un govern “feixista”

Redacció
24 de maig del 2018
Actualitzat a les 12:56h
1200_1527159273carta_tall
1200_1527159273carta_tall
Queda clara quina és la meva opinió vers vostè com a representant del feixista govern espanyol, caverna encapçalada pels seus, amb la complicitat del PSOE, C’s i altres, disposats a aniquilar los drets bàsics i universals de la meva terra i la meva gent, Catalunya”.

En poques hores s’ha fet viral. És una de les moltes mostres de rebuig que els alcaldes dels municipis catalans han fet arribat al delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, després que aquest enviés una carta a tots els consistoris catalans demanant que mantinguessen la "neutralitat" als espais públics. L’autor és Xavier Arbó, alcalde de Benissanet per ERC.

En la missiva de resposta, l’alcalde del poble de la Ribera d’Ebre li recorda a millor que en un ple extraordinari celebrat el 5 d’octubre l’Ajuntament va demanar la seua dimissió i el va declarar persona ‘non grata’ “com a un dels principals responsables per l’actuació violenta i desproporcionada dels cossos policials vers els votants de l’1-O.

Arbó defensa que a Benissanet ja es respecta la neutralitat dels espais públics i s’hi respecta qualsevol expressió representativa de la llibertat de pensament, emparada per l’article 20 de la Constitució. El batlle, etziba, però, al delegat del Govern, que com a representant institucional hauria de respectar la llei de Memòria Històrica i retirar de la via pública la simbologia franquista que avui en dia encara perviu en l’espai públic.

“Estalviïs la seua disposició al poble de Benissanet, i aprofiti aquest hipotètic temps que no necessitem de vostè, per fer lo bé al seu país”, tanca la missiva.
 

Carta de l'alcalde de Benissanet a Enric Millo.


Precisament ahir, també coneixíem que l’alcalde de la Torre de l’Espanyol, Joan Juncà, va optar per estripar la carta del delegat del Govern espanyol. L’alcalde també ha respòs oficialment la carta, que l’ajuntament ha penjat a les xarxes socials: