Aprovada la venda de la societat que gestiona l'Hospital de Móra d'Ebre

Gecohsa gestiona de forma interina el funcionament de l'Hospital fins que el futur Govern de la Generalitat cree una nova empresa pública

Imatge exterior de l'hospital comarcal de Móra d'Ebre.
Imatge exterior de l'hospital comarcal de Móra d'Ebre. | S.B.
Redacció
15 de maig del 2018
Actualitzat a les 10:50h
El plenari de l'Ajuntament de Reus, com a Junta General de l'Hospital Sant Joan, va aprovar este dilluns vendre Gestió Comarcal Hospitalària SA (Gecohsa), la societat que gestiona l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre filial del grup reusenc Sagessa, amb l'objectiu de garantir el funcionament de l'Hospital Sant Joan de Reus, que va tancar els comptes del 2017 amb un dèficit de 3 milions d'euros.

Així, l'acord ha de servir per "remoure la causa de dissolució i avançar en la constitució del consorci –que ha de gestionar l'hospital- entre l'Ajuntament i el Departament de Salut", segons ha explicat la regidora de Salut de Reus i presidenta del centre, Noemí Llauradó. La regidora ha afirmat que les converses amb el Departament de Salut per vendre Gecohsa van "per bon camí" i que, amb la investidura del president de la Generalitat, s'ha fet un pas perquè hi haja Govern i s'està "més a prop perquè aquesta proposta cristal·litze". L'acord s'ha aprovat amb 15 vots a favor, 10 en contra –PSC i CUP- i 2 abstencions –PP.

El passat 18 d'abril va finalitzar la concessió de 30 anys per la qual la societat Gecohsa, s’ha fet càrrec de l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre, propietat del Servei Català de la Salut (Catsalut). Des d’aleshores, la filial del grup reusenc Sagessa manté de forma interina la gestió del centre hospitalari. Fins que no hi haja nou govern de la Generalitat no es pot constituir la nova empresa pública del Catsalut que s’ha de fer càrrec a partir d’ara de la gestió de l’hospital comarcal, Salut Terres de l’Ebre. 

Llauradó ha explicat que la concessió a Gecohsa per l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre "no finalitza perquè el CatSalut estiga descontent amb la gestió", sinó que és una decisió presa amb la voluntat de gestionar-ho de forma directa. "La feina que ha fet Gecohsa no s'ha de menysprear en absolut, i ha contribuït a donar resposta a les mancances sanitàries al Priorat, a la Terra Alta i a la Ribera d'Ebre", ha afirmat.