La marxa Camins de la Llibertat recorrerà les TE este divendres des de Les Cases d’Alcanar per acabar a Montserrat

Esta acció vol donar suport a la cursa Kms per la Llibertat, que recorrerà 800 quilòmetres entre el Parlament de Catalunya i les presons d'Estremera, Soto del Real i Alcalá-Meco

Itinerari que seguix la marxa Camins per la Llibertat.
Itinerari que seguix la marxa Camins per la Llibertat.
Redacció
26 d'abril del 2018
Actualitzat a les 19:58h
Este divendres 27 d’abril a les 14 hores sortirà de Les Cases d’Alcanar la marxa Camins de la Llibertat, que té previst discórrer per senders fins arribar al Monestir de Montserrat diumenge 29 d’abril. Esta acció està organitzada amb el propòsit de donar suport a la cursa Kms per la Llibertat, que sortirà també demà del Parlament per recorrer més de 800 quilòmetres i fer arribar a Jordi Cuixart, Jordi Sánchez, Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Raül Romeva, Carme Forcadell, Dolors Bassa, Jordi Turull i Josep Rull el desig de llibertat i de solidaritat de Catalunya amb tots ells.

Com que molta gent no podrà anar fins tant lluny, s´ha proposat fer esta marxa paral·lela a Catalunya, Camins per la Llibertat, “per transmetre el nostre suport incondicional a totes aquelles persones que, injustament, s’han vist privades de llibertat per defensar de forma pacífica les seues idees”, expliquen els organitzadors, que compten amb el suport d’Òmnium Cultural, l’Assemblea Nacional Catalana i nombrosos clubs, centres, associacions, corredors i caminadors arreu del territori.

El recorregut que comença a Les Cases d’Alcanar està dividit en 16 sectors, cadascun representant a un polític empresonats o exiliat. Passarà per diferents nuclis urbans afectats pels incidents de l’1 d’octubre, com la Ràpita i Roquetes. A cada municipi es convida tothom a acudir per rebre els participants.

Els trams que circularan per les Terres de l’Ebre són els següents:
Dia 27: Les Cases d’Alcanar-La Ràpita. Sortida de Roca Tallada a les 14 hores.
Dia 27: La Ràpita- Amposta. Sortida del Pavelló firal, plaça 1 d’octubre, a les 16.30 hores.
Dia 27: Amposta-Roquetes. Sortida del Passeig del riu, 18.30 hores.
Dia 27: Roquetes-Benifallet-Rasquera. Sortida del Pavelló 1 d’octubre, 21.30 hores.
Dia 28: Rasquera-Vandellòs, corredors. Sortida de la Plaça de l’Ajuntament, 01.30 hores.

Els participants continuaran pel Baix Camp, Camp de Tarragona, Alt Camp, etc., fins arribar a Montserrat.

Des de l´inici del camí a cada tram es farà el relleu d'un bloc de notes on tothom qui hi participe podrà signar i fer una dedicatòria als presos i exiliats. El bloc s'entregarà als familiars quan s’arribe a Montserrat. També s'anirà rellevant una bandera on cada municipi pel qual passaran posarà el seu segell i també s'entregarà a l´arribada.