La 5a edició del Delta birding festival durà els màxims referents en la matèria

El festival d’ornitologia se celebrarà els dies 21, 22 i 23 de setembre

Estol de flamencs a la llacuna de la Tancada.
Estol de flamencs a la llacuna de la Tancada. | Cedida
Redacció
26 d'abril del 2018
Actualitzat a la 13:04h
Els propers dies 21, 22 i 23 de setembre, el Delta de l’Ebre es convertirà, un any més, en la capital dels amants i estudiosos dels ocells amb la cinquena edició del festival internacional d’ornitologia.

Més d’un centenar de propostes pensades per a totes les edats ompliran la graella del Delta Birding Festival que tindrà lloc a MónNatura Delta, coorganitzat per Oryx, l’Institut Català d’Ornitologia (ICO), i la Fundació Catalunya La Pedrera.

Este és l’únic festival a l’estat espanyol que destina el benefici econòmic de les entrades a projectes relacionats amb l’estudi i la conservació dels ocells i la natura. Enguany la protagonista seguirà sent la tórtora euroasiàtica, a la qual l’edició anterior del Festival ja li va destinar 4.000€ per marcar-les amb GPS i geolocalitzadors i saber què està passant amb les poblacions europees d’aquest ocell, en dramàtica caiguda. En l’àmbit més local, es destinen fons al còlit negre, també en disminució.

El festival oferirà un programa d’activitats ampli i atractiu amb conferències, cursos, tallers, concursos, sortides guiades, i moltes altres activitats, acompanyades d’una gran fira de productes i serveis, pensats per als ornitòlegs i per als amants de la natura en general.

El Delta Birding Festival ha assolit un gran prestigi entre els ornitòlegs per la categoria dels seus participants. Enguany comptarà amb la participació de ponents de la màxima rellevància internacional en el camp de l’ornitologia i la natura. Dos dels convidats més especials seran Neil Rettig i Laura Johnson que presentaran el seu documental “Bird of Prey” que explica la història per salvar el rapinyaire més escàs del món, l’àguila menjamones de les Filipines.

També hi serà present, per segona vegada al festival, de Killian Mullarney, un dels il·lustradors més prestigiosos al món  en el camp de l’ornitologia. Per la seua banda, Martin Collinson parlarà de tècniques d’ADN, Mark van Beirs i Jonathan Martinez completaran la representació de temes relacionats amb birding mundial. El festival també comptarà amb l’especialista en bioacústica Eloïsa Matheu, el reconegut fotògraf Oriol Alamany,  la il·lustradora Blanca Martí amb una exposició sobre primats i el prestigiós dibuixant de la natura Toni Llobet.