Agricultura edita fulls informatius amb les pràctiques agràries més efectives contra el caragol maçana

Els tècnics compilen les experiències pràctiques després d'any de lluita

Redacció
23 d'abril del 2018
Actualitzat a les 17:30h
En arrossaire mostra diversos exemplars que ha plegat al seu camp, en una imatge d'arxiu.
En arrossaire mostra diversos exemplars que ha plegat al seu camp, en una imatge d'arxiu. | Sílvia Berbís
L’efectivitat al camp dels diferents mètodes, en molts casos, pot ser superior a l’actual, segons les experiències que han recollit en dos full informatius tècnics involucrats en la lluita contra el caragol maçana, així com representants del departament d’Agricultura, de les comunitats de regants, dels sindicats de pagesos, d’organitzacions de productors i distribuïdors de saponines, segons ha informat el departament d’Agricultura.

El primer fulletó és específic sobre l’òptim ús de la saponina en els diferents moments del cultiu. El segon és relatiu al conjunt de pràctiques agràries tant de lluita com de prevenció. A estos fulls se’ls donarà la màxima difusió per assegurar que esta informació, ja testada i contrastada, arribe al màxim nombre d’arrossaires.

El fullets han estat fruit d’una trobada de tots estos especialistes, amb  l’objectiu de compartir coneixements relacionats amb la lluita i erradicació del cargol maçana. Tots ells van coincidir en el fet que l’experiència d’estos darrers anys ha permès conèixer millor l’efectivitat de les diferents tècniques de lluita, i que l’aplicació correcta de pràctiques agràries permet millorar-ne molt l’efectivitat.