La DO Terra Alta s'endú 44 medalles al Concurs de les Garnatxes del Món, celebrat per primer cop a la comarca

S'han atorgat 14 medalles d'or i 30 de plata

Gala de cloenda del concurs internacional.
Gala de cloenda del concurs internacional. | DO Terra Alta
Redacció
16 d'abril del 2018
Actualitzat a les 19:52h
El Concurs Internacional de les Garnatxes del Món ha reconegut 44 vins de la DO Terra Alta amb 14 medalles d'or i 30 de plata. El certamen, que enguany ha arribat a la sisena edició, s'ha celebrat per primer cop a la comarca, productora del 33% de garnatxa que es produïx al món, i s'ha convertit este cap de setmana en capital mundial d'esta varietat de raïm. El concurs, organitzat pel Conseil Interprofessionel des Vins du Roussillon, vol prestigiar la garnatxa en la llista de varietats internacionals. 

En esta edició hi ha hagut 850 referències per qualificar, el triple que en la primera edició de l'esdeveniment. 

Medalla d’or
Celler Arrufí Blanc 2017, Celler Arrufí; Clos Dalian Garnatxa Criança 2015, Cellers Unió; Clot d'Encís Blanc 2017, Sant Josep Vins; Clot d'Encís vi ranci, Sant Josep Vins; Dardell 2017, Celler Coma d'En Bonet; Els Costums Negre 2017, Les Vinyes del Convent; Herència Altés La Peluda 2016, Herència Altés; Naturalis Mer 2017, Celler Batea; Ranci Somdinou, Celler Cooperatiu de Gandesa; Rebels de Batea Blanc 2017, 7 Magnífics; Rebels de Batea Negre 2017, 7 Magnífics; Les Cometes Tretze 2017, Ramon Andreu; Vilaclosa Negre Garnatxa negra 100% 2017, Vins La Botera; Somdinou Blanc Fermentat en bóta 2015, Celler Cooperatiu de Gandesa.

Medalla de plata
Casa Mariol Garnatxa negra 2017, Celler Mariol; Clos Pinell Garnatxa 2017, Cellers Unió; Els Costums Blanc 2016, Les Vinyes del Convent; La Xalamera 2016, Herència Altés; Herència Altés Rosat Premium 2017, Herència Altés; Il·lusió 2016, Xavier Clua; L'Indià 2016, Pagos de Hibera; La Monyos 2016, Celler Abad & Vins; LaFou Els Amelers 2016, LaFou Celler; Laqvarta 2017, Sant Josep Vins; Llàgrimes de tardor blanc, 2016, Sant Josep Vins; Llàgrimes de tardor miseta negra 2017, Sant Josep Vins; Merian Blanc 2017, Cellers Tarroné; Naturalis Mer 2017, Celler Batea; Les Cometes Onze 2017, Ramon Andreu; Primicia 2017, Celler Batea; Rialla 2016, Celler Rialla; Rialla 2017, Celler Rialla; Selecció Garnatxa Blanca 2014, Altavins Viticultors; Vallmajor 2017, Celler Batea; Vinya d'Irto Vinyes Velles 2015, Edetària; Coca i Fitó d'Or 2015, Coca i Fitó; Las Monyos 2016, Celler Abad & Vins; Llàgrimes de tardor criança 2015, Sant Josep Vins; Merian Negre 2017, Cellers Tarroné; Prohom Experientia 2017, Celler Coma d'En Bonet; Serra Les Fites 2016, Caterra; Somdinou blanc 2017, Celler Cooperatiu de Gandesa; Trufes Negre 2016, Vins Algars; Via Edetana 2015, Edetària.

Més de 1.000 persones a la Fira del Vi i l’Art de Batea
Per primer cop, el concurs s'ha obert al públic amb una fira de vi i art que s'ha celebrat a Batea, i que va comptar amb més d'un miler d'assistents. A la fira, que va ser inaugurada per l’Alcalde de Batea, Joaquim Paladella, acompanyat de Joan Arrufí, president de la DO Terra Alta, Salvador Puig, Director del INCAVI, i representants del Consell Regulador dels Vins del Rosselló, hi van participar una trentena de cellers de la DO Terra Alta, que van estar acompanyats d’alguns cellers de la DO Montsant i la DOQ Priorat, així com de les propostes d’artistes i artesans de les Terres de l’Ebre, en un itinerari a través del nucli històric del municipi.
 

Autoritats i visitants a la Fira del Vi i l'Art de Batea. Foto: DO Terra Alta


La proposta gastronòmica basada en productes de proximitat i la música en directe de tres duets que van animar als assistents al llarg de tot el recorregut de la fira van acabar de maridar un matí clau en esta edició del concurs. El Concurs va comptar amb un sopar de gala dels cuiners ebrencs amb estrella Michelin (Fran López, de Villa Retiro, Jeroni Castell, de Les Moles, i Vicent Guimerà, de L’Antic Molí ) a l'església romànica del Poble Vell de Corbera d'Ebre. La música la va posar l’artista ebrenc Èric Vinaixa, amb un concert que va servir com a colofó a la nit gran del concurs.

Tast de garnatxes a Alimentaria 2018
En el marc d’Alimentaria 2018, que arrenca avui a Barcelona, s’organitza també un tast amb els vins millor puntuats en esta edició del concurs. El tast tindrà lloc dimecres 18 a les 12h.