L’Ebre consolida l’oferta de camps de treball per a este estiu, amb dos propostes més

'Uneix-te a Campredó’ i ‘L’Hospital dels Pobres i la Bassa de les Forques’ a la Fatarella, nous camps de treball

L’oferta de camps de treball a Catalunya per aquest 2018 és de 59 camps, amb un total de 1.218 places, 4 dels quals es realitzaran a les Terres de l’Ebre, amb un total de 78 places
L’oferta de camps de treball a Catalunya per aquest 2018 és de 59 camps, amb un total de 1.218 places, 4 dels quals es realitzaran a les Terres de l’Ebre, amb un total de 78 places | Cedida
Redacció
12 d'abril del 2018
Actualitzat a les 15:54h
L’Agència Catalana de la Joventut (ACJ) del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies va obrir el passat 9 d’abril el període de preinscripcions de la nova convocatòria de Camps de Treball per este estiu. 
 
Els camps de treball són activitats de voluntariat protagonitzades per joves que consistixen en realitzar projectes i serveis en una comunitat. Combinen la part voluntària amb la realització d’activitats lúdiques i de lleure.
 
A Catalunya, els camps de treball estan organitzats per la Direcció General de Joventut, a través de l’ACJ, i gestionats per entitats i associacions juvenils o fundacions sense ànim de lucre, amb la  imprescindible col·laboració dels ens locals que els acullen. Tenen una durada de 15 dies, en període de vacances, i tenen l’objectiu de promoure la tasca solidaria i voluntària de cada jove participant.
 
L’oferta de camps de treball a Catalunya per aquest 2018 és de 59 camps, amb un total de 1.218 places, 4 dels quals es realitzaran a les Terres de l’Ebre, amb un total de 78 places.
 
Els camps de treball a les Terres de l’Ebre

 
Les Terres de l’Ebre han consolidat l’oferta de Camps de Treball per este estiu 2018. Se’n realitzaran 4, que giraran entorn la cultura i la conservació del patrimoni, el medi ambient o l’arqueologia, amb un total de 78 participants.
 
Dos dels quatre camps de treball són nous:  ‘Uneix-te a Campredó’, que  es dedicarà a l’excavació arqueològica a la casa del Prat de Campredó; i ‘L’Hospital dels Pobres i la Bassa de les Forques’ a la Fatarella, amb l’objectiu de recuperar el camí d’accés a l’antic Hospital dels Pobres i l’accés a la Bassa de les Forques, per tal de condicionar-la com a zona d’esbarjo i mirador. La resta dels camps, a Pinell de Brai i a Riba-roja d’Ebre, repetixen l’oferta i l’actuació després dels bons resultats de l’any passat.
 
D’entre els camps, 2 seran per a joves catalans (joves de 14 a 17 anys, a La Fatarella i Pinell de Brai), un per a joves d’arreu del món (joves majors d’edat fins a 29 anys, a Campredó), i un per a joves d’altres Comunitats Autònomes (joves de 18 a 25 anys, a Riba-Roja d’Ebre).  Les temàtiques dels camps organitzats enguany seran el medi ambient (1) i l’arqueologia i la recuperació i conservació del patrimoni (3).
 
Els portaran a terme associacions amb experiència, com són Obre’t’Ebre i la Fundació Escolta Josep Carol, amb el suport de cada ajuntament (facilitant l’allotjament, eines o, en alguns casos, la direcció de les feies tècniques) i la col·laboració de diverses entitats de cada municipi o comarca, ja siga per la seua expertesa en la tasca a realitzar o bé per donar a conèixer als joves diverses activitats culturals.
 
Els camps de treball ebrencs són:
 
-       Camp de Treball “l’Hospital dels Pobres i la Bassa de les Forques” a La Fatarella. Admetrà 24  joves catalans que realitzaran esta estada a la Terra Alta per tal de recuperar la zona i els accessos d’estos dos indrets significatius de la història del municipi. La quota per participant és de 193€.
 
 
-       Camp de Treball “Cuidem l’entorn” a Riba-Roja, està adreçat a 15 joves de les diverses comunitats autònomes que se centraran en la continuació de la tasca realitzada l’estiu de l’any 2017: recuperació de la façana fluvial, senyalització i enjardinat (zona d'esbarjo i passeig naturals), amb un component social de coneixement de la geografia humana de la zona, la vida vora el riu, l’agricultura, la història... La quota per participant als camps de treball amb joves d’altres comunitats autònomes és de 130 euros.
 
-       Camp de Treball “La Lleva del Biberó” del Pinell de Brai. De caràcter més històric, se centrarà, igual que l’any passat,  en la recuperació de l’entorn i les trinxeres de la Guerra Civil, amb la col·laboració inestimable del COMEBE. Esta part més tècnica es complementa amb activitats de coneixement de l’entorn i la cultura, destacant les excursions i visita als espais de la Batalla de l’Ebre. Hi podran participar 24 joves d’arreu de Catalunya. La quota per participant als camps de  treball amb joves catalans és de 193€.
 
-       Camp de Treball “Uneix-te a Campredó”. En este cas dirigit a 15 joves d’arreu del món, on es realitzaran tasques de millora i manteniment de les parets de la Casa del Prat i els seus voltants. Amb l’ajut d’un arqueòleg, tots els materials seran catalogats i fotografiats per tal de promoure l’antiga torre medieval com a atractiu turístic. La vida cultural i associativa del municipi enriquiran l’experiència d’estos joves d’arreu del món que vindran a conèixer les nostres terres. La quota per participant als camps de treball amb joves internacionals és de 110€.
 
Preinscripcions fins el 17 d’abril
 
El procés de preinscripcions al programa es va iniciar dilluns 9 d’abril a les 12 hores i s’allargarà fins a la mateixa hora del dimarts 17 d’abril.
 
Les persones que vulguen participar-hi poden fer la preinscripció a través del web www.jove.cat.  En el moment que es formalitza la preinscripció es dona automàticament a cadascun dels participants un número concret, que serà el de referència per al sorteig públic de places que es realitzarà davant notari.