La URV sancionarà amb l'expulsió els alumnes que copien

La universitat adaptarà la normativa per castigar faltes relacionades amb la falsificació de documents entre d'altres

Redacció
09 de desembre del 2013
576_1370868108Tarragona_Diari_Selectivitat
576_1370868108Tarragona_Diari_Selectivitat | NacióDigital.
La Universitat Rovira i Virgili sancionarà als alumnes que copien als exàmens o falsifiquen documents. Segons publica la Cadena Ser , la normativa actual, que data del 1954, no contemplava aquest tipus de faltes. Des de llavors encara no s'havia revisat el text, i tot i que la llei no permet fer modificacions totals ni molta flexibilitat, sí que en podran dura a terme «una interpretació més adequada al moment actual».

En aquest sentit, Maria Bargalló, vicerectora d'estudiants i comunitat universitària de la URV, ha explicat a l'emissora que «no era imaginable (quan es va redactar la normativa) segons quines qüestions que ara ens estem plantejant, hi ha un moment en el que es pot fotocopiar o escanejar o qualsevol cosa així, que en aquells moments ni s'ho plantejaven».

En els casos més greus (copiar, malmetre material o alterar els resultats d'un examen) es podrien aplicar sancions que significarien l'expulsió de l'alumne durant un any. D'altres lleus, en canvi, podrien passar amb una amonestació verbal. El tipus de sanció el fixarà la persona que evalue o l'encarregat de l'àrea afectada.

Passat el període d'exposició pública, es preveu que aquesta normativa s'aprove de cara al pròxim Consell de Govern.