Un grup d'ultres espanyolistes increpen el diputat d'ERC Joan Tardà a Vinaròs

Tardà hi va acudir per impartir una xerrada on hi van assistir unes 300 persones

La convocatòria d'España 2000 va congregar  una vintena d'ultres.
La convocatòria d'España 2000 va congregar una vintena d'ultres.
Redacció
08 d'abril del 2018
Actualitzat a les 18:58h

 
Un grup d’ultradretans espanyolistes es va concentrar este dissabte a les portes de l’Auditori de Vinaròs per fer un escarni públic al diputat per ERC al Congrés dels Diputats, Joan Tardà, que hi va fer la xerrada 'República, única eina per canviar el sistema del 78'.

Poc més d’una vintena de persones van acudir a la convocatòria de l’organització feixista España 2000 i hi van exhibir banderes espanyoles, valencianes i pancartes amb el lema ‘por la unidad de España’. A més van entonar alguns càntics com “el que vulga català, que se’n vaja a fer la mà”, “catalanistes, terroristes”, “viva el 155” i “Puigdemont a la prisión”.

Desenes d’agents de la Guàrdia Civil van protegir l’entrada de l’auditori, on hi van assistir unes 300 persones per escoltar el diputat republicà. Durant la xerrada, Tardà va afirmar que "han de ser els valencians els que decideixin si volen seguir el camí de la independència" en resposta a les paraules de l'expresident del Govern José María Aznar, que "va mostrar la seva preocupació" per si la Comunitat Valenciana pogués seguir un procés independentista similar al català.

"Estem convençuts que el País Valencià, les Illes Balears i Catalunya tenen dret a decidir el seu futur, són pobles agermanats que estem compromesos a construir la llibertat, serem solidaris amb tots els territoris dels Països Catalans i cada un ha de buscar el seu camí, la seva manera d'aconseguir l'èxit ", va expressar.