L’Ajuntament d’Alcanar aprova uns pressupostos de 8,5 MEUR per al 2018

Es redueix un 9,7% respecte l'any anterior, a causa de l’impacte econòmic de la sentència del cas Turov

La construcció d'un nou auditori i la urbanització de la zona d'equipaments educatius, entre les inversions més destacades
La construcció d'un nou auditori i la urbanització de la zona d'equipaments educatius, entre les inversions més destacades | Cedida
Redacció
28 de març del 2018
El Ple de l’Ajuntament va aprovar el passat dimecres 21 de març, en sessió extraordinària, el Projecte de pressupostos per al 2018, que ascendix a 8.536.139,84 euros. D’esta manera, es reduix en un 9,7% respecte a l’exercici anterior, "a causa de l’impacte que va tenir en els comptes municipals del 2017 la dotació per a fer front a la sentència del cas Turov", tal i com explica el consistori en una nota de premsa.

Els pressupostos es basen en les  línies estratègiques del pla de govern i volen recullir les necessitats que les entitats i associacions del municipi traslladen a l'Ajuntament i les propostes que la ciutadania ha prioritzat a través de la campanya de pressupostos participatius.

“Es tracta d'uns pressupostos basats en el control de la despesa corrent i la cerca de l'eficiència i l'eficàcia en la gestió municipal. A més, reflectixen el compromís amb l'estabilitat pressupostària, la sostenibilitat financera i el límit de despesa”, ha explicat Jordi Monfort, regidor d’Hisenda. Així mateix, es preveu un nivell d’endeutament del 29,48%, “tot i haver mantingut una activitat inversora molt important en els darrers anys i haver assumit els pagaments derivats de la sentència del cas TUROV”, ha afegit Monfort.

Per la seua banda, l'Alcalde del municipi, Alfons Montserrat, ha expressat que: “Estem davant uns pressupostos que reflecteixen les principals línies de treball del pla de govern, malgrat que ha calgut  un esforç col·lectiu important per a sobreposar-nos a la problemàtica causada pel cas TUROV”.

La proposta de pressupostos es va aprovar amb els 7 vots favorables de l’equip de govern, d’ERC-AM, i els 2 del PSC, i les 3 abstencions del  PDeCAT, el PP i la CUP.“Agraïm la confiança i la bona disposició del partit socialista per a treballar conjuntament en temes d’interès per al municipi”, ha conclòs Monfort.

Pel que fa a les despeses, la partida més gran és la destinada a personal  (3.592.265,73 euros),  amb  un increment de prop d’un 6,7% respecte a l’exercici anterior, atesa la intenció de l’equip de govern de continuar cobrint els llocs de treball que havien quedat vacants durant els darrers anys. També destaca l’augment del 45% en el capítol d’inversions reals, que ascendix a més de 955.428,91 euros. Així mateix, s’han reduït gairebé en un 19% la càrrega financera i en més d’un 10% els passius financers amb la liquidació de préstecs durant el 2017.

Per altra banda, respecte les inversions previstes, destaquen les partides destinades a la construcció del nou Auditori Municipal,  al projecte de reparcel·lació de l’àmbit dels carrers Jaume I, 11 de Setembre i Enric Granados, que permetrà continuar avançat en el projecte d’urbanització de la zona d’equipaments educatius; i a la construcció de la nova bàscula municipal.

També es realitzaran inversions d’un import menor, com ara la creació i millora de diversos parcs infantils, la renovació de l’enllumenat municipal amb tecnologia LED, l’adequació de la pavimentació de carrers, l’eliminació de barreres arquitectòniques, millores en l’accessibilitat d’edificis i equipaments municipals o la renovació de la xarxa informàtica de l’Ajuntament.