Denunciats 2 caçadors furtius de conills a Santa Bàrbara

Van parar gàbies-trampa sense disposar d'autorització

Agents de la Guàrdia Civil inspeccionen les gàbies.
Agents de la Guàrdia Civil inspeccionen les gàbies. | Cedida
Redacció
22 de març del 2018
Actualitzat a les 12:27h
Agents del Servei de Protecció de la Naturalesa (SEPRONA) de la Guàrdia Civil de Tortosa van sorprendre la tarda de dilluns dos caçadors furtius quan intentaven capturar conills amb arts prohibides, en el paratge conegut com a la Partida Llasat al terme municipal de Santa Bàrbara.

Segons ha informat avui la Guàrdia Civil en una nota de premsa, els agents van descobrir diversos paranys-gàbia per capturar conills en un vedat privat de caça. Properes a la zona es van localitzar posteriorment dues persones, que van reconèixer la propietat dels artefactes i van constatar que no tenien cap tipus d'autorització per parar les trampes, per la qual cosa van ser denunciats davant el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya, per infringir diversos conceptes de la normativa relacionada amb la protecció d'animals i la conservació de la flora, la fauna i la biodiversitat.

El Departament d'Agricultura de la Generalitat de Catalunya, per tal de controlar l'expansió de conills, concedeix autoritzacions a particulars per a la captura d'esta espècie amb trampes-gàbia, sempre que hi hagi risc d'emergència cinegètica. Estes autoritzacions es tramiten a través de les societats de caçadors de les localitats on interessa controlar la plaga.

Per disposar d'este tipus d'autoritzacions, el particular ha de disposar de llicència de caça tipus "B" sense arma de foc i a més ser soci del vedat de caça on s'instal·li el parany.
Tota captura d'este animal que es faça sense complir els requisits anteriors, constitueixen infracció administrativa, fins i tot en alguns casos, en tractar-se de captures massives i no selectives, pot ser constitutiva de delicte contra la flora i la fauna, segons subratlla la Guàrdia Civil.