L'embassament d'Ulldecona es troba ja pràcticament sec

No s'arribava a nivells tan baixos des del 2011, quan es van tancar el subministrament als regants

Antic camí i pont, que han quedat novament al descobert per la sequera.
Antic camí i pont, que han quedat novament al descobert per la sequera. | Pepo Morillo
Redacció / P. Morillo
19 de març del 2018
Actualitzat a les 11:31h
Ni les nevades ni les pluges de les darreres setmanes han servit de gaire. Si a principis de gener l’embassament d’Ulldecona, situat a la Tinença de Benifassà, mostrava imatges preocupants i arribava al 9% de la seua capacitat, a hores d’ara la situació ja es pot qualificar d’absolutament alarmant.

Segons les últimes dades de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, conca a la qual pertany el pantà, l’embassament es troba en estos moments al 2,19% de la seua capacitat (només té 0,24 hm3 d’un total de 10,94hm3). No s’arribava a una situació tan extrema des del 2011 quan es va haver de tancar el subministrament a la Comunitat de Regants d’Ulldecona. Ara, la situació es torna a repetir.
 

Antigues estructures que normalment queden submergides. Foto: Pepo Morillo
 

Imatge de l'embassament d'este cap de setmana. Foto: Pepo Morillo


El malaurat estat de l’embassament s’ha convertit estos dies en un atractiu per als visitants, ja que la falta d'aigua ha deixat al descobert antigues estructures que habitualment queden enfonsades, com cases o el  de l’antiga carretera i també molts peixos morts.
Tal com advertien fa unes setmanes els regants de la zona, si les pluges no tornen de forma abundant i generalitzada, es preveu una temporada complicada per als cultius.