Instal·len 32 càmeres de videovigilància al port de la Ràpita per reforçar la seguretat

L'actuació, inclosa en el Pla d’inversions 2018 de Ports de la Generalitat, ha tingut un cost de 80.000 euros

Imatge aèria del port de La Ràpita
Imatge aèria del port de La Ràpita | Cedida
Redacció
15 de març del 2018
Actualitzat a les 17:26h
Ports de la Generalitat ha substituït al port la Ràpita les càmeres de videovigilància analògiques per dispositius de darrera generació. Les 32 càmeres instal·lades, el doble de les que hi havia abans per tal d’arribar a gran part de la zona portuària, tenen una funció “dissuasiva i de control per tal de vetllar per la seguretat de les instal·lacions i els béns i garantir la integritat de les persones, sense interferir en l’operativa habitual del port”, tal i com expliquen des de l’empresa pública en una nota de premsa. El subministrament d’estos dispositius, inclòs en el Pla d’inversions 2018 de Ports de la Generalitat, ha tingut un cost de 80.000 euros.
 
Les noves càmeres de videovigilància amb fibra òptica s’han distribuït per la zona comercial, la zona de pesca, la nàutica popular, el moll de ribera, els molls de Montsià i Saliner, els accessos al port, els vials i les zones de passeig. La nova tecnologia permetrà obtenir imatges amb continuïtat de major qualitat i de manera ràpida, donant major cobertura a la instal·lació portuària.
 
L’impuls de la integració del port a la vila, la millora dels accessos amb el municipi i les noves zones de passeig per als ciutadans necessiten un reforç de la seguretat passiva per dissuadir els comportaments delictius i incívics dins les instal·lacions portuàries. En este sentit, el gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez Comes, ha destacat que “cada embarcació és una empresa i l’Administració portuària ha d’encaixar el port amb el teixit urbà de la Ràpita, però també ha de vetllar per les persones, les instal·lacions i els béns”.
 
Esta actuació s’emmarca en la política de qualitat que l’Administració portuària du a terme, vetllant per una millora contínua de les instal·lacions portuàries gestionades arreu del litoral català.