La Guàrdia Civil comissa bussons calats il·legalment per a la pesca de l'angula a l'Ebre

En els últims temps esta pràctica il·lícita es troba molt estesa a la zona, causant un greu perjudici econòmic

Un dels bussons intervinguts.
Un dels bussons intervinguts. | C
Redacció
15 de març del 2018
Actualitzat a les 14:40h

Efectius del Servei Marítim Provincial i del Servei de Protecció de la Naturalesa de la Guàrdia Civil de Tarragona, en un operatiu encaminat a l'eradicació de la pesca furtiva de l'angula han intervingut 4 "bussons" (art específic per a la pesca de l'angula) utilitzats per a la captura il·legal de l'espècie.

En l'operatiu establert este dilluns es van realitzar un total de quinze inspeccions en diversos llocs propicis per a la captura de l'angula. Durant l'operatiu, segons informa la Guàrdia Civil en una nota de premsa, els agents van observar a la zona de l'Illa de Gràcia de la desembocadura del riu Ebre, el calament il·legal de quatre "bussons", als quals s'havia retirat el precinte numèric que es dota cada un d'ells, per a que no es pogués identificar el seu propietari.

La pesca de l'angula al Delta de l'Ebre es troba regulada per Ordre de 30 de juliol de 1999, en ella es reflecteix entre d'altres, els períodes de veda i les autoritzacions (que són nominals i molt restrictives) per a la captura d'esta espècie.

En els últims temps, assegura la Guàrdia Civil, esta pràctica il·lícita es troba molt estesa a la zona, causant un greu perjudici econòmic als professionals autoritzats en la captura de l'anguila i al mateix temps un gran perjudici de l'espècie, que es troba catalogada al conveni internacional CITES amb una protecció i control especial.