Ninos hiperreals de Deltebre venuts arreu del món

‘Clon Factory’ és l’empresa líder mundial en vendes de 'reborns': ninos de silicona amb el mateix aspecte, pes i mida que un nadó real

Clon Factory compta amb un catàleg d'entre 10 i 15 babyclons i treballen a petició del client
Clon Factory compta amb un catàleg d'entre 10 i 15 babyclons i treballen a petició del client | Cedida
E. Navarro
01 de març del 2018
Actualitzat a les 20:59h
Que l’eslògan de l’empresa Clon Factory siga “It’s real or not” no és gens estrany: a primera vista, els seus bebès de silicona es poden confondre fàcilment amb un nadó real. Parlem dels ‘Babyclon’, uns ninos hiperrealistes que es fabriquen a Deltebre i, cada cop més, donen la volta al món.

La seua creadora és Cristina Iglesias, una deltebrenca que va iniciar el negoci l’any 2013 al País Basc i que ara trasllada al seu poble natal. “Durant el 2017 encara tenia instal·lacions al País Basc i ara ja m’he instal·lat definitivament a Deltebre”, explica. Iglesias treballava al món dels efectes especials al cinema, i és precisament quan algú va veure una de les seues escultures, que li va proposar de fer el mateix però recreant bebès. “I em vaig animar”.
 

Cristina Iglesias va emprendre ClonFactory al 2013 al País Basc i, este 2018, s'ha instal·lat definitivament a Deltebre, el seu poble natal Foto: Cedida


El procés de fabricació d’un babyclon és molt minuciós. Es cuida cada detall per aconseguir la precisió que lluixen els ninos acabats. “El primer que fem és una escultura amb plastilina i llavors fem els motlles on s’introduix la silicona. Després l’escultura es polix i passa al procés de pintura”. L’exemplar més econòmic costa uns 1.200€.

L’equip de la Cristina produïx una mitjana de 30 bebès hiperreals al mes. Sempre disposen d’entre deu i quinze models, de cent unitats cadascú, i produïxen en cadena i a petició del client. “Generalment els nostres clients són col·leccionistes en general, o col·leccionistes de ninos”, detalla Iglesias.

Quan va decidir emprendre Clon Factory, ja hi havia alguna empresa que feia este producte als Estats Units, “però no estaven molt aconseguits”, precisa. Ara, l’empresa de la Cristina és líder mundial en fabricació de babyclons: reben encàrrecs de diferents punts del món -sobretot, dels Estats Units- i cada cop creixen més.
 

Un bebè avatar de silicona Foto: Cedida


‘Bodyclon’: escultures de silicona al servei de la medicina

A banda dels seus bebès, Cristina Iglesias està immersa en un altre projecte en què també escultures a partir de silicona. En este cas, però, es tracta “d’unes peces més funcionals, utilitzades per a pràctiques mèdiques”, expressa.

Amb este objectiu, han creat pròtesis de pit que s’utilitzen a mode de sostenidor, “i ningú se n’enterra de rés”, afirma. També han creat pits de silicona per a aquells bebès que no s’enganxen al biberó: “Com amb la silicona aconseguim la mateixa textura i forma que el d’un pit real, el nadó s’enganxa i, per darrere, es pot introduir la llet de farmàcia”.
 

Els 'babyclons' tenen el mateix pes i mida que un nadó real Foto: Cedida