Distribuiran més de 300 tones d’aliments a la demarcació per a persones vulnerables

Els aliments que repartisca la Creu Roja beneficiaran a més de 16.500 persones

Repartiment d'aliments per part de Creu Roja Tarragona
Repartiment d'aliments per part de Creu Roja Tarragona | Creu Roja Tarragona
Redacció
28 de febrer del 2018
Actualitzat a les 15:58h

Repartiment d'aliments per part de Creu Roja Tarragona Foto: Creu Roja Tarragona


Creu Roja Tarragona distribuirà 318.121 quilos d'aliments entre persones vulnerables de la demarcació dins la tercera i última fase del Programa 2017 d'Ajuda Alimentària. Este programa, cofinançat en un 85% pel Fons d'Ajuda Europea per a les Persones més Desfavorides (FEAD) i en un 15% pel pressupost del govern espanyol, inclou la distribució total de 16,7 milions de quilos d'aliments a tot l'Estat.

En esta tercera fase, a la demarcació se'n beneficiaran un total de 16.603 persones, que rebran els aliments de mans d'un total de 48 entitats associades. En les dues fases anteriors, es van iniciar al juliol i a l'octubre de l'any passat, es van repartir 519.093 quilos d'aliments a Tarragona de la mà de Creu Roja i les entitats adherides al programa.

La cistella d'aliments

Els aliments són de caràcter bàsic, poc peribles, de fàcil transport i emmagatzematge. La "cistella d'aliments" inclou arròs, cigrons cuits, llet, tonyina en conserva, pasta alimentària, tomàquet fregit, crema de verdures deshidratades, galetes, mongetes tendres en conserva, fruita en conserva en almívar lleuger, cacau soluble, potets infantils de fruita i de pollastre, cereals infantils, llet de continuació en pols, oli d'oliva i conserva de sardina en oli vegetal. Es tracta d'aliments especialment nutritius, que contribuiran a satisfer les necessitats de les persones adultes i, de manera especial, dels menors. Esta cistella ha estat elaborada amb la col·laboració de la Federació de Bancs d'Aliments, Creu Roja i d'experts en nutrició dels ministeris de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat; Ocupació i Seguretat Social; i Agricultura, Alimentació i Medi Ambient.