Els transportistes critiquen la prohibició del trànsit de camions per la nevada

La FEAT lamenta que no s'apliquen mesures "més flexibles" per a permetre l'arribada de vehicles a la seua destinació en funció de les condicions sobre el terreny

Camions estacionats en una esplanada dels afores de Montblanc, després que els Mossos d'Esquadra els hagen desviat de l'N-240.
Camions estacionats en una esplanada dels afores de Montblanc, després que els Mossos d'Esquadra els hagen desviat de l'N-240. | ACN
ACN
27 de febrer del 2018
Actualitzat a les 20:20h
La Federació d'Auto Transports de la província de Tarragona (FEAT) ha criticat la prohibició de circular camions per la xarxa viària catalana aplicada des d'este dimarts a la tarda pel Servei Català de Trànsit (SCT) davant la previsió de problemes per la nevada. La patronal tarragonina del sector considera la mesura "desproporcionada" i retreu que "no té en compte les diferents situacions que es donen al país". Adduïxen que, davant de la situació, caldria haver autoritzar els Mossos d'Esquadra a "prendre mesures més flexibles que tinguessen en compte les circumstàncies reals de la via, les condicions meteorològiques i la destinació i recorregut que havia de fer el camió". En este sentit, en un comunicat de la FEAT signat pel seu president, Josep Lluís Aymat, expliquen que molts transportistes els han manifestat la seua indignació perquè "es troben aturats a poca distància de casa sense que estiga nevant pel camí que han de recórrer".

La patronal tarragonina creu, doncs, necessari modificar el plantejament de les restriccions i atorgar als comandaments dels Mossos de Trànsit sobre el terreny "la potestat de restringir o no el pas dels camions, en funció de motius perceptibles". Altrament, apunta Aymat, la situació generada per la suspensió i restricció del pas de camions aplicada de forma generalitzada pot "provocar en el futur la pèrdua evident de credibilitat" en les mesures que es prenguen davant este tipus d'episodis.