L'Ajuntament de Tortosa millorarà el servei de neteja i recollida de residus del municipi

S’incrementa la despesa en més de 860.000€, destinats a més recursos, hores treballades, maquinària i mobiliari urbà

Redacció
22 de febrer del 2018
Actualitzat a les 16:10h
Façana de l'Ajuntament de Tortosa
Façana de l'Ajuntament de Tortosa | S.B
Millores en el servei de neteja i recollida de residus de Tortosa. L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, acompanyada pel primer Tinent d'alcalde de l'Ajuntament, Josep Monclús, i pel regidor de Serveis, Domingo Tomàs, han presentat el "Projecte d'Explotació de la Recollida dels Residus Sòlids Urbans i la Neteja Viària del Municipi", que incrementa en més de 860.000 € la despesa respecte de l'anterior contracte.

Este augment del pressupost comportarà contractar més personal i més mitjans, com per exemple, l'augment en el número d'escombradores (de les tres actuals a vuit), un nou camió de reg, dos aspiradores i sis vehicles elèctrics. En este apartat de la inversió en material, destaca també l'increment en el número de papereres disposades a la via pública, amb 400 unitats noves que es sumen a les 353 actuals, així com en el servei de recollida, amb més vehicles (es passa de 7 a 23 unitats), i en el de neteja (dels 10 vehicles actuals a 16). A més, pel que fa els contenidors, es passa del sistema lateral al bilateral, amb la qual cosa s’unifica el mobiliari urbà, amb un sistema d'illes compactes de recollida superior.

Pel que fa als recursos humans, cal destacar l'increment de la plantilla, que passa de 30 a 48 treballadors, amb un augment del 60% en hores treballades. El calendari previst de tot el procés s'inicia avui amb l'aprovació al Ple Municipal del projecte d'explotació, que anirà a exposició pública durant 20 dies hàbils. A partir d'este moment ja es podran portar a aprovació els plecs per complir amb la publicació reglamentària durant 52 dies, moment en el qual es podrà iniciar el corresponent tràmit d'obertura d'ofertes, culminant amb l'adjudicació resultant.