​Roquetes gasta 13.000 € en retirar 18 tones de brossa abocada al voltant de contenidors

Des de l'Ajuntament denuncien l'incivisme que pateix el municipi

Abocaments vora els contenidors a Roquetes.
Abocaments vora els contenidors a Roquetes. | Cedida
Redacció
21 de febrer del 2018
Actualitzat a les 21:07h

Abocaments vora els contenidors a Roquetes. Foto: Cedida


L’Ajuntament de Roquetes ha hagut de gastar durant el 2017 fins a 12.679,79€ en retirar 18 tones de residus abocats al voltants dels contenidors del municipi.

Per evitar aquests abocaments indeguts el consistori ha instal·lat càmeres de vigilància en determinades illes de contenidors amb l'objectiu de conscienciar la gent de fer un reciclatge correcte.

Segons ha denunciat el regidor de Serveis Municipals, Paco Cabanes, les actuacions que du a terme l'Ajuntament per dotar de més equipaments i serveis que per millorar la qualitat de vida dels ciutadans de Roquetes es veuen afectades negativament “per les actituds incíviques de certes persones que comporten destinar temps, recursos i despeses addicionals no previstes per tal de restaurar els desperfectes provocats”.

Equipaments urbans com el del mirador de l'Ebre, va ser víctima del vandalisme i es van destrossar les tanques, banquets i taules de fusta. A la nova zona de descans de la Via Verda, situada al costat del pavelló, s'ha trencat diverses vegades part de la il·luminació, arrencat un banquet de pedra i també es fa un mal ús de la font, accions clarament intencionades per provocar destrosses.

Cabanes es lamenta d'estes actituds incíviques que han fet gastar uns diners “que es podrien haver invertit a realitzar més actuacions en benefici de tota la ciutadania”.

També representa un greu problema el mal costum de tirar les tovalloletes pel sanitari en lloc de dipositar-les al cubell, provocant grans embossaments i greus avaries a les bombes de depuració de les aigües residuals.

Però sens dubte el problema que ha ocasionat més despeses i treball afegit és retirar els objectes voluminosos que es dipositen a la vora o fins i tot dintre dels contenidors en lloc de portar-los a la deixalleria. Durant el 2017 es van retirar 18 tones de residus dels voltants dels contenidors amb un cost per a l'Ajuntament de 12.679,79€.

L’Ajuntament recorda que si alguna persona no pot desfer-se d’electrodomèstics voluminosos o mobiliari hi ha un servei gratuït de recollida a domicili per part dels serveis municipals, trucant al telèfon de l'Ajuntament 977 50 15 11 de 9 h a 14 h per convenir dia i hora.
 

Desperfectes a les taules del Mirador de l'Ebre. Foto: Cedida