Agents del Seprona denuncien un taller mecànic clandestí a Alcanar amb diverses irregularitats

Imatge de l'exterior del taller mecànic no autoritzat, ubicat en terreny rural a Alcanar.
Imatge de l'exterior del taller mecànic no autoritzat, ubicat en terreny rural a Alcanar. | Cedida
Redacció
20 de febrer del 2018
Actualitzat a les 16:10h
Efectius del Servei de Protecció de la Natura (Seprona) de la Guàrdia Civil de Tortosa han aixecat quatre actes d’infracció a un taller mecànic clandestí localitzat a la partida de les Mallades, al terme d’Alcanar.

Divendres passat, els agents del SEPRONA de la Guàrdia Civil de Tortosa, van acudir a una construcció en terreny rural d'Alcanar, a l’exterior de la qual van observar, escampades entre la vegetació, diferents parts de vehicles, vessaments de combustible i altres residus perillosos per al medi ambient. La instal·lació no es trobava autoritzada per exercir cap tipus d'activitat professional, per la qual cosa després d'obtindre autorització del propietari, es va procedir a fer-hi una inspecció que va permetre localitzar diversos vehicles en procés de reparació i, en un local annexe, diverses parts dels mateixos, així com utensilis, maquinària i eines d'ús professional relacionades amb la mecànica de l'automòbil.

Els residus que s'extreien es trobaven barrejats entre sí, tant perillosos com no perillosos, per la qual cosa la Guàrdia Civil sosté que no estaven sent tractats ni gestionats correctament.
En conseqüència, es van detectar un total de 4 infraccions administratives, de manera que van aixecar les corresponents actes d'infracció per les irregularitats observades, que seran remeses a les autoritats competents en cada matèria; Ajuntament, Agència Catalana de Residus i Àrees de Medi ambient i Indústria de la Generalitat de Catalunya, els quals són els responsables per determinar la sanció.

Este tipus de tallers, a més de generar un frau a la hisenda pública, ocasiona un greu perjudici econòmic a la resta de professionals del sector, i a més a més, en no poder garantir les reparacions que realitza, pot tindre conseqüències negatives per a la seguretat vial.