Javier Faura declararà com a testimoni al jutjat que investiga els Síndics Electorals de l'1-O

L'advocat tortosí va ser president de la Sindicatura Electoral de la Demarcació de Tarragona

Redacció
14 de febrer del 2018
Actualitzat a la 13:39h
Faura, a l'esquerra, en una foto d'arxiu,
Faura, a l'esquerra, en una foto d'arxiu, | S.C.
L’advocat tortosí Javier Faura, que va ser president de la Sindicatura Electoral de la Demarcació de Tarragona en la convocatòria del referèndum de l’1 d’octubre, està citat a declarar este dijous pel jutjat d'Instrucció número 15 de Barcelona.

Faura ha estat citat en qualitat de testimoni. El cas es va obrir arran de la querella interposada pel Ministeri Fiscal contra el Síndics Electorals Centrals del referèndum, per suposats delictes de malversació de cabdals públics, usurpació de funcions i desobediència.

Després que el Tribunal Constitucional amenacés amb la imposició de multes d’entre 6.000 i 12.000 euros, la generalitat va decidir rellevar els integrants de la Sindicatura Electoral per observadors públics i internacionals.

Faura és actualment degà del Col·legi d’Advocats i Advocades de Tortosa i recentment ha anunciat que fa el salt a la política perfilant-se com a candidat a l’alcaldia de Tortosa per a les pròximes eleccions municipals del 2019 amb la plataforma “Tortosa Sí”, que es presentaria en coalició amb ERC.