Es constituïx la Taula de Cogestió de l'Aqüicultura al Delta de l'Ebre

L’objectiu principal és elaborar un model de cogestió adaptativa de les badies que afavorisca una producció aqüícola de qualitat, sostenible i integrada en l'entorn

Vista del delta i la Badia dels Alfacs
Vista del delta i la Badia dels Alfacs | Sofia Cabanes
Redacció
12 de febrer del 2018
Actualitzat el 13 de febrer a les 15:56h
El pròxim dimecres 14 de febrer, als Serveis Territorials del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació a les Terres de l’Ebre, tindrà lloc una reunió en la qual es constituirà la Taula de Cogestió de l’Aqüicultura en el Delta de l’Ebre, a instàncies de la Direcció General de Pesca i Afers Marítims del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.
  
La Taula de Cogestió estarà formada per representants de la Federació de Productors de Mol·luscs del Delta de l’Ebre (FEPROMODEL) i de les confraries de pescadors del delta, per científics del Centre Internacional d’Investigació dels Recursos Costaners (CIIRC) i de l’Institut de Recerca i Tecnologia Aplicada (IRTA) i per membres de la Direcció General de Pesca i Afers Marítims i dels Serveis Territorials del DARP a les Terres de l’Ebre. Un cop constituïda la Taula, es debatrà entre tots els seus membres (aqüicultors, pescadors, científics i Administració) les possibles accions que es poden dur a terme en les badies dels Alfacs i del Fangar del delta de l’Ebre per millorar les activitats aqüícoles que allà es desenvolupen.
 
L’objectiu principal d’estes accions és elaborar, entre totes les parts interessades, un model de cogestió adaptativa de les badies del delta que afavorisca una producció aqüícola de qualitat, sostenible i integrada en el seu entorn. Estes actuacions  formen part dels treballs que la Direcció General de Pesca i Afers Marítims ha dut a terme els darrers dos anys per adaptar les necessitats del sector productiu aqüícola del delta de l’Ebre als nous reptes que estan incidint en la seua activitat productiva, tals com canvi climàtic, qualitat de les aigües, transport de sediments
 
Esta Taula es constituïx d’acord amb el treball Anàlisiambientaldelesbadiesdeldeltadel’Ebreil'entorn. Capaldesenvolupamentd’unaeinaper a laseuagestióintegrada, que es va presentar al sector productiu de l’aqüicultura del delta de l’Ebre el 13 de desembre del 2017. Aquell treball era la continuació del que ja s’havia presentat al març del 2017, Anàlisidelacirculació i renovació de l’aigua a labadiadelFangarsotacondicionspresents i futures. Implicacionsper a lagestió, i del presentat el setembre també de l’any passat CanvisalabadiadelFangar: comafectalacirculacióalapesca i l’aqüicultura.