Unes 150 persones es mobilitzen davant el Jutjat de Tortosa per demanar justícia per a Emma i Manel

Des de les 8:30h, està en marxa el juí al conductor que va provocar l’accident mortal dels dos joves

Familiars i amics protesten a les portes dels Jutjats de Tortosa
Familiars i amics protesten a les portes dels Jutjats de Tortosa | Sofia Cabanes
Sofia Cabanes
12 de febrer del 2018
Actualitzat a les 14:34h
El juí al conductor que va provocar l’accident mortal d’Emma Garcia Curto i Manel Constantino Forné i que va commocionar la societat ebrenca, ja està en marxa, des de les 8.30h d’este dilluns al Jutjat Penal de Tortosa. Un juí que es desenvolupa davant la mobilització d’unes 150 persones -sobretot amics i familiars dels joves- per reclamar justícia, després què fos sabut que el fiscal ha demanat 4 anys de presó per al conductor, inclús després d’haver-se constatat que l’acusat, Manuel Vicente P.C, va provocar l’accident sota els efectes de  la cocaïna.

“Què són estos disbarats? Prou ja. Que els condenen exemplarment”, ha reclamat la mare de l’Emma a les portes del Jutjat. “Esta persona no ha demanat perdó i ha tornat a conduir sense carnet. Nosaltres no ho tractem com un accident, ho tractem com un assassinat. Perquè un accident el podem tenir tots, però no drogats i beguts”, ha afegit, tot recalcant que el que demana la família és presó permanent revisable per a l’acusat.
 

El fiscal demana 4 anys de presó per al conductor que, sota els efectes de la cocaïna, va provocar l'accident mortal Foto: Sofia Cabanes


L’accident en què van morir Emma i Manel, de 15 i 18 anys respectivament, va succeir el 22 de desembre de 2016, quan els dos joves anaven amb moto des d’Amposta a la Ràpita per la N-340. L’acusat, Manuel Vicente P.C., veí d’una localitat de Barcelona i d’uns 60 anys, conduïa una furgoneta de la seua propietat sota els efectes de la cocaïna, tal com consta a les conclusions provisionals del Fiscal, a les quals ha tingut accés l’aguaita.cat. L’alteració provocada pel consum d’esta substància estupefaent va fer que l’acusat “no adeqüés la trajectòria” del vehicle de manera que va envair el carril esquerre de la circulació, al punt quilomètric 1076, per on circulava en aquell moment la moto en què viatjaven Manel i Emma, i va col·lidir amb ells. Com a conseqüència de la topada i de les greus lesions que van patir, els dos van morir.

Segons el fiscal els fets constitueixen un delicte contra la seguretat viària per conduir un vehicle a motor sota els efectes de les drogues, en concurs ideal amb dos delictes d’homicidi per imprudència greu. Per tot plegat demana per a l’acusat una pena de 4 anys de presó, amb inhabilitació especial per al sufragi passiu pel temps de condemna i 6 anys de privació del dret de conduir vehicles de motor i ciclomotors.

Actualment l’acusat es troba en situació de presó provisional comunicada i sense fiança des del 5 de juliol de 2017. El 15 de juliol el jutjat d’Alcanyiz el va condemnar en sentència ferma per conduir un vehicle a motor i saltar-se les mesures cautelars que li havia imposat el jutjat d’Instrucció núm. 3 d’Amposta que li havia privat cautelarment el dret de conduir, per l’accident en què van morir Manel i Emma. Estos antecedents penals, però, no són computables en esta causa, segons remarca el fiscal, a efectes de reincidència.