El PP insta la Generalitat a prohibir el pas de camions a l'N-340 en dies de pluja intensa

Els populars del Vendrell envien una carta al Departament de Territori assegurant que el Govern té suficients competències per aplicar esta mesura

El camió implicat en l'accident d'aquest diumenge, on van perdre la vida tres persones
El camió implicat en l'accident d'aquest diumenge, on van perdre la vida tres persones | ACN
Redacció
06 de febrer del 2018
Actualitzat a les 9:47h
El portaveu del Partit Popular a l'Ajuntament del Vendrell, Jerónimo Merino, ha assegurat este dilluns que les competències en Trànsit que té la Generalitat li permeten prohibir el pas de camions per l'N-340 en dies de meteorologia adversa.

Merino ha dit que enviarà una carta al Departament de Territori i Sostenibilitat demanant-li que aplique esta mesura per evitar accidents com l'ocorregut este diumenge, quan tres persones van morir per un xoc frontal entre el vehicle on viatjaven i un camió que va fer la tisora i els va barrar el pas. "És hora de deixar-se de baralles entre administracions i treballar tots a una", ha demanat el regidor. 

Les seues declaracions arriben després que este dilluns els alcaldes del Pacte de Berà hagen denunciat l'incompliment de l'acord a què el territori va arribar amb el Ministeri de Foment, amb el qual es va garantir que este 2018 es desviarien els camions de l'N-340 cap a l'AP-7 amb els peatges bonificats.

Per la seua banda, el govern espanyol ha afirmat que l'aplicació del desviament obligatori de camions de l'N-340 cap a l'AP-7 no ha variat ni un sol centímetre però destaca que encara "s'estan ultimant alguns detalls" per tal de poder aplicar-ho.

Enric Millo, delegat a Catalunya, ha explicat en una visita a Tarragona que "hi ha una complexitat de tipus administratiu i financer que s'ha d'acabar de tancar i posar en pràctica al més aviat possible". El representant del govern liderat per Rajoy ha apuntat que totes les mesures es portaran a terme quan es resolguen estos detalls que afecten els ministeris de l'Interior, Foment i també a la DGT i l'empresa concessionària.