El front de fred fa baixar la cota de neu fins als 400 metres a les Terres de l'Ebre

A mig matí alguns pobles de la Terra Alta han quedat enfarinets | Els alumnes d'Horta, Bot i Arnes que estudien a Gandesa han tornat a casa

Les màquines llevaneus han hagut d'obrir carreteres a la zona de la Tinença de Benifassà.
Les màquines llevaneus han hagut d'obrir carreteres a la zona de la Tinença de Benifassà. | SIAB Castelló
Redacció
05 de febrer del 2018
Actualitzat a la 13:34h
ACTUALITZACIÓ 13:00 hores, dilluns 5 de febrer | Alumnes de la Terra Alta tornen a casa

A mig matí alguns pobles de la Terra Alta, com Horta de Sant Joan o Bot, han quedat lleugerament enfarinats per la neu. Al migdia, però, les precipitacions han continuat en forma d'aigua. 
No obstant, i com a mesura de precaució, el Consell Comarcal de la Terra Alta ha informat que un total de 75 alumnes d'Arnes, Bot i Horta de Sant Joan, que cursen els seus estudis a l'Institut de Gandesa han tornat a casa.
Davant la previsió de nevades, les famílies han demanat al Consell Comarcal que retornessen l'alumnat a casa.
De fet, el Servei Metereològic de Catalunya ha advertit que la cota de neu a l'extrem sud del país baixarà i se situarà al voltant dels 400 metres al centre del dia.

INFORMACIÓ | La neu es torna a fer present al massís del Port

L'inici de la setmana ens ha deixat, novament, imatges bucòliques de neu al Port. Este diumenge, el temporal de fred i de llevant que afecta tot Catalunya arribava al massís en forma de neu a les parts més altes. La carretera de pujada a Caro es va cobrir de blanc, fent necessàries les cadenes en alguns punts, tal com mostres les imatges penjades al perfils de l'Hostal Restaurant Pous de la Neu "Mont-Caro".

Les prediccions indiquen que les nevades als punts més alts del Port poden continuar durant este dilluns. S'esperen precipitacions d'intensitat entre feble i moderada arreu; fins a migdia seran puntualment fortes al terç sud i no es descarta que vagin acompanyades de tempesta al litoral i prelitoral. La cota de neu voltarà els 800 metres. Durant el dia, i segons indica el Servei Metereològic de Catalunya, a l'extrem sud del país la cota de neu baixarà i se situarà al voltant dels 400 metres al centre del dia.





Les nevades d'este cap de setmana han estat especialment intenses a la zona de Fredes i la Tinença de Benifassà. Els Bombers de Castelló han hagut de treballar per obrir carreteres amb les màquines llevaneus.

  xx